- 1 didelio obuolio;
- 1 svogūno;
- 1 v.š. grūdėtųjų garstyčių;
- citrinos sulčių;
- 1 v.š. rudojo cukraus;
- 240 g silkės;
- druskos;
1. Išimkite sėklas iš obuolio, nulupkite odelę ir supjaustykite kubeliais.
2. Svogūną supjaustykite kubeliais.
3. Įkaitintame aliejuje apskrudinkite svogūnus. Tuomet sudėkite obuolį, garstyčias, įspauskite pagal skonį citrinos sulčių, įberkite cukraus, druskos, išmaišykite ir šiek tiek patroškinkite.
4. Į lėkštę sudėkite kubeliais supjaustytą silkę ir ant viršaus atvėsintą pagardą.
Skanaus ;)
receptas iš "Virtuvės mitų griovėjų"
Kai silkę valgau tik kartą metuose tai visada nutįsta seilė nuo tokių receptų :) Reiks gal pradėt valgyt 2 kartus metuose :D
AtsakytiPanaikintipasirodo - aš už tave dažniau valgau ;))) kartais tiesiog paprastai, su svogūnais ir bulvytėm ;)
Panaikinti