2014 m. sausio 18 d., šeštadienis

KEPTA VIŠTIENA SU GRIETINĖS MARINATU

Vos keli ingridientai marinatui ir ant stalo garuos puikus patiekalas ;) Jau ne pirmą kartą įsitikinu, kad VMG idėjos vertos dėmesio. Vištiena gavosi labai sultinga - išbandykite ir jūs.

  • 1,5kg viščiuko;
  • 350g grietinės;
  • 4 skiltelių česnako;
  • 1 citrinos žievelės;
  • 2 a.š. druskos;
  • saujos šv.čiobrelių
  • 2 a.š. juodųjų pipirų;
  • 1 šakelės rozmarino lapelių;
1. Marinatui skirtus produktus, išskyrus rozmariną, sutrinkite virtuviniu kombainu. Į gautą masę suberkite rozmarino lapelius ir išmaišykite.
2. Gerai įtrinkite viščiuko vidų ir po oda (atsargiai atitraukite odą nuo krūtinėlės ir šlaunelių). 1/3 marinato palikite aptepti.
3. Į skardą įpilkite vandens, įdėkite viščiuką ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1val. 20min. nuolat palaistydami. Likus 20 min. iki kepimo pabaigos, viščiuką aptekite likusiu marinatu ir baikite kepti.
p.s. marinatą dalinau maždaug per pusę, nes mano blauzdelės svėrė ~780g ir pyliau ~stiklinę vandens.
Garnyrui patiekiau karamelizuotas morkas.


receptas iš 2014m. "Virtuvės mitų griovėjų" žiemos sezono žurnalo

2 komentarai:

  1. Dar tokios vištienos nebandžiau :) reikės išsisaugot receptą.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. aš irgi pirmą kartą bandžiau, bet labai patiko ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...