- 3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 2 česnako skiltelių;
- 400g konservuotų avinžirnių;
- 0,5 citrinos sulčių;
- 1 citrinos nutarkuotos žievelės;
- saujos smulkintų šv.petražolių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- ypač gryno alyvuogių aliejaus;
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite česnaką ir avinžirnius. Kepkite 2min. Supilkite citrinos sultis, įberkite žievelę ir petražoles. Ant vidutinės ugnies kepkite dar 2min.
2. Nukaiskite ir pagardinkite druska, juodaisiais pipirais. Avinžirnius gausiai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir patiekite karštus arba šaltus.
p.s. gaminau iš pusės porcijos.
Skanaus ;)
receptas iš knygos "Virtuvės ekspresas"
Kaip skaniai skamba :) einu pabandyt
AtsakytiPanaikintitikiuosi, kad patiks ;)
PanaikintiMan paparastai konservuoti avinžirniai skanu dėt į visokias salotas :)
AtsakytiPanaikintiį salotas dar nebandžius, bet skamba skaniai ;)
Panaikinti