2014 m. sausio 6 d., pirmadienis

POMIDORŲ SRIUBA SU VIRTAIS KIAUŠINIAIS

Vėsiu ir lietingu oru sušildanti sriubytė ir kiek neįprasta, kurias esame pripratę valgyti.


  • 4 česnako skiltelių;
  • žiupsnelio grūstos aitriosios paprikos;
  • 800g smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse;
  • 3 puodelių vandens;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 4 kiaušinių;
  • 4 riekelių duonos (naudojau čiabatą);
1. Plonais griežinėliais supjaustykite 3 česnako skilteles. Trumpai pakepinkite įkaitintoje gilioje keptuvėje ant alyvuogių aliejaus užberdami aitriosios paprikos.
2. Į keptuvę supilkite konservuotus pomidorus, vandenį. Pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais. Kai užvirs, sumažinkite ugnį, uždekite dangčiu ir virkite apie 10 min.
3. Duonos riekeles sudėkite į skardą, aptepkite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus. Riekeles ištrinkite likusia česnako skiltele iš abiejų pusių.
4. Į mažą dubenėlį įmuškite kiaušinį ir lėtai "išpilkite" į keptuvę. Tą patį padarykite su likusiais kiaušiniais, palikdami tarpus, kad jie nesiliestų vienas su kitu. Uždenkite dangčiu ir virkite 3-4 minutes arba tol, kol baltymas sutvirtės.
5. Į gilią lėkštę dėkite duonos riekelę, ant viršaus - kiaušinį ir užpilkite pomidorus.
Skanaus ;)


2 komentarai:

  1. Man pomidorų sriubos pačios skaniausios :) tokia tikriausiai atstotų visus pietus

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. pietus atstos laisvai - kiaušinis duoda sotumo jausmą ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...