pirmą kartą gaminau iš avienos..ir "kinkos" drebėjo, kad tik nesugadinčiau, būtų valgoma, žinoma negana to ir skanu..tai bent atsakomybė..;)) ar gavosi? o taip!!! ;)
naudojau:
- avienos kepsnelius su kaulais;
- druską, j.pipirus, dž.čiobrelius, česnako skilteles;
- citrinos sultis, alyvuogių aliejų;
- bulves su lupenomis, svogūną;
pirmiausiai kepsnelius įtriname druska, šviežiai maltais pipirais ir čiobreliais..kruopščiai nuplauname bulves, perpjauname į keturias dalis..dedame į skardą, šalia sudedame ketvirčiais pjaustytus svogūnus..pagardiname druska bei džiovintais čiobreliais, užpilame aliejumi ir pašauname į orkaitę..kai daržovės bus link kepimo pabaigos, imamės mėsytės..:) į stipriai įkaitintą aliejų suberiame česnako skilteles ir dedame kepsnelius..pakepinus skilteles atidedame į šalį, kad nesudegtų..apskrudus kepsneliams, juos apverčiame, sumažiname ugnį ..ir pakepame kelias minutes..grąžiname česnaką atgal ir supilame citrinos sultis..serviruojame..mėsytė buvo labai sultinga ir minkšta..verta dėmesio..;) skanaus..;)
labai įdomu pasidarė, kur gavai tos avienos? :>
AtsakytiPanaikintitiesiai iš kaimo, kur žmonės augina ir pjauna avytes pardavimui..;)
AtsakytiPanaikintiTurgeliu kaime paklausinekit, pasakys kas parduoda aviena - visiskai jokio avienos kvapo. Nereali sviezia mesyte. Bet reikia pirkti visa avele. O visa avele yra apie 13 kg svarios mesos.
AtsakytiPanaikintilabai ačiū už patarimus;)
Panaikinti