2011 m. gruodžio 1 d., ketvirtadienis

DRUM STICKS arba DEŠRELĖS IŠ FARŠO

vakarienė gimė ekspromtu..įlindau į šaldiklį, perverčiau stalčių turinį ir išsėmiau faršą..vis pagalvoju, kad tikra "nuodėmė" valgyti besikartojančius patiekalus, juk taip norisi išbandyt naujus skonius..;) pradinė mintis buvo faršą sumauti ant iešmelių, bet "stebuklingai" greitai persigalvojau atėjus į virtuvę..;)

 naudojau:

  • 500g kiaulienos faršo;
  • 3-4 didelės česnako skilteles;
  • pusę raudonosios aitriosios paprikos;
  • 1 kiaušinį;
  • dž.baziliką, j.pipirus, čiobrelius, žiupsnelį smulkiai pjaustyto marinuoto imbiero, druską;
  • miltus, kiaušinius, džiūvėsėlius;
smulkiai supjaustome česnaką, aitriąją papriką..sudedame į faršą, įmušame kiaušinį ir suberiame likusius prieskonius..gerai išminkome ir paliekame šiek tiek pasimarinuoti..
imame 3 lėkštes ir išdėliojame tokiu eiliškumu: miltai, išplakti kiaušiniai, džiūvėsėliai..
puode įkaitiname aliejų (aš turėjau kiaulienos taukų, tad dėjau santykiu 1:1 aliejaus ir taukų).. iš faršo formuojame norimo dydžio dešreles, apvoliojome miltuose, kiaušinių plakinyje ir džiūvėsėliuose..kepame, kol gražiai apskrunda iš visų pusių..svarbiausia, neperkaitinti aliejaus, nes vidus bus "žalias"..
patiekiau su majonezo, pomidorų padažo, krapų padažiuku.. taip smagu imti dešreles, kurios labai sultingos,  į rankas, dažyti į padažiuką ir mėgautis..mmm gardumėlis..;)



3 komentarai:

  1. Mmmm...kaip skaniai atrodo :) reiks savaitgali pasimegauti ;)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Koks sutapimas! Vakar aš irgi susimaliau kiaulienos kumpį, pridėjau prieskonių, parmezano sūrio ir kepiau šitaip pat aliejuje, tik dariau ne dešreles,o tokius pailgus paplotėlius :)) o padažiuką dariaus pakepinus papriką, pomidorus ir svogūną su druskyte & prieskoniais...tai irgi grįžau iš darbo tai vienas vargšelis typsojo :D šeimyna greit patvarkė :D pas Tave atrodo labai gerai! tokios simpatiškos :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. ačiū, Indre..;) tikiuosi, kad tikrai mėgausies ir jos tau patiks..;)
    Redute - tokie sutapimai tikrai faini..;)tavo jie kur kas prabangesni gavosi, maniškiai elementarūs..;) ir padažiukas labai viliojantis - ačiū už jo pasidalinimą, pritaikysiu prie progos būtinai..;)*

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...