Burokėlių liko, kai viriau sriubytę iš jų lapų, tad teko ieškoti skanių salotų. Ir sako, kas ieško, tas randa ;) Žinoma, draugas tik paragaut išdrįso, o aš suvalgiau su malonumu ;)
- 3-4 virtų burokėlių;
- 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 1-1,5 v.š. balzamiko acto;
- 2 v.š. smulkintų baziliko lapelių;
- 0,5 nedidelės citrinos žievelės;
- indėlio grūdėtos varškės;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Išvirtus burokėlius supjaustykite stambesniais gabaliukais. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, suberkite didesnę dalį smulkintų baziliko lapelių, įpilkite alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto. Sumaišykite.
2. Į grūdėtąją varškę sudėkite likusius baziliko lapelius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir įtarkuokite citrinos žievelę.
3. Lėkštėje išdėliokite burokėlius ir šalia grūdėtą varškę.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Neringa-blogas"
Su grūdėta dar neteko užmatyti ir ragauti, tik su feta, ožkos ir pan. sūriais, bet įtariu, kad skonis vertas dėmesio? Jau vien todėl, kad dabar tokios salotų kombinacijos ant bangos? :)
AtsakytiPanaikintiAs irgi su malonumu suvalgiau, super sios salotos!
AtsakytiPanaikintiVilma, ant bangos ar ne, bet oloverio patiekalai niekad nenuvilia ;)
Ačiū, merginos ;) man patinka tokio tipo patiekaliukai ir pasimėgavimu skanauju :)
AtsakytiPanaikintika tik isbsndziau sias salotas. Dekui uz toki puiku recepta. Kazkaip vis bijojau tokiu salotu, tokiu deriniu, bet dabar bus gaminamos dazniau:) Iki tobulumo man kazko truko, tik niekaip nesuprantu ko. Kazkokio akcento. Gal cia citrinos sultys ta darba atliktu, nes as ju neturejau si karta...
AtsakytiPanaikintilabai džiaugiuosi, kad patiko ;) aš irgi tokio salotų negaminu dažnai, bet kai atlieka produktų ir tenka suktis iš padėties, kad juos sunaudoti, visuomet įdomu išbandyti kažką naujo ir dar neragauto ;)
Panaikinti