2012 m. liepos 11 d., trečiadienis

BUROKĖLIŲ SALOTOS SU GRŪDĖTA VARŠKE

Burokėlių liko, kai viriau sriubytę iš jų lapų, tad teko ieškoti skanių salotų. Ir sako, kas ieško, tas randa ;) Žinoma, draugas tik paragaut išdrįso, o aš suvalgiau su malonumu ;)


  •  3-4 virtų burokėlių;
  • 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1-1,5 v.š. balzamiko acto;
  • 2 v.š. smulkintų baziliko lapelių;
  • 0,5 nedidelės citrinos žievelės;
  • indėlio grūdėtos varškės;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Išvirtus burokėlius supjaustykite stambesniais gabaliukais. Pagardinkite druska, juodaisiais pipirais, suberkite didesnę dalį smulkintų baziliko lapelių, įpilkite alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto. Sumaišykite.
2. Į grūdėtąją varškę sudėkite likusius baziliko lapelius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir įtarkuokite citrinos žievelę.
3. Lėkštėje išdėliokite burokėlius ir šalia grūdėtą varškę.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Neringa-blogas"

5 komentarai:

  1. Su grūdėta dar neteko užmatyti ir ragauti, tik su feta, ožkos ir pan. sūriais, bet įtariu, kad skonis vertas dėmesio? Jau vien todėl, kad dabar tokios salotų kombinacijos ant bangos? :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. As irgi su malonumu suvalgiau, super sios salotos!

    Vilma, ant bangos ar ne, bet oloverio patiekalai niekad nenuvilia ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Ačiū, merginos ;) man patinka tokio tipo patiekaliukai ir pasimėgavimu skanauju :)

    AtsakytiPanaikinti
  4. ka tik isbsndziau sias salotas. Dekui uz toki puiku recepta. Kazkaip vis bijojau tokiu salotu, tokiu deriniu, bet dabar bus gaminamos dazniau:) Iki tobulumo man kazko truko, tik niekaip nesuprantu ko. Kazkokio akcento. Gal cia citrinos sultys ta darba atliktu, nes as ju neturejau si karta...

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. labai džiaugiuosi, kad patiko ;) aš irgi tokio salotų negaminu dažnai, bet kai atlieka produktų ir tenka suktis iš padėties, kad juos sunaudoti, visuomet įdomu išbandyti kažką naujo ir dar neragauto ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...