2012 m. liepos 1 d., sekmadienis

BRAŠKIŲ TORČIUKAS

Braaaškėėėės - tikras gėris :)) Taigi, tebekaraliaujant braškių sezonui, siūlau pasigaminti gaivų ir skanų torčiuką ;)


  •  braškių;
  • 100-150g cukraus;
  • 450g jogurtinės grietinės 10% riebumo;
  • 350g jogurto be priedų;
  • 3v.š. želatinos;
  • 100ml vandens;
  • citrinos sulčių;
  • damos pirštelių;
1. Užpilkite želatiną vandeniu ir palikite, kol išbrinks.
2. Cukrų išplakite su grietine ir supilkite jogurtą, dar kartelį viską gerai išmaišykite. 
3. Ištirpinkite želatiną, atvėsinkite ir supilkite į grietinės ir jogurto masę ir pagal skonį įpilkite citrinos sulčių.
4. Perpjaukite per pusę damų pirštelius ir išdėliokite formos kraštuose (aplinkui šiek tiek užpyliau masės, kad piršteliai nekristų).
5. Braškes (kiekį reguliuokite pagal savo skonį) pjaustykite į keturias daleles ir sudedame į grietinės ir jogurto masę bei supilkite į formą. Dėkite į šaldytuvą, kol torčiukas sustings.
Skanaus ;)



o čia lengvas "pažaidimas" su keksiuko formomis;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...