2012 m. liepos 18 d., trečiadienis

MAKARONAI SU GRAŽGARSTĖMIS*

Vis dar žaviuosi pirkta knyga "Virtuvės ekspresas", kurioje vakarienei visuomet yra ką išsirinkti ir pagaminti. Šiam kartui nesudėtingas ir greitas makaronų patiekalas ;)


  •  1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 svogūnas, smulkintas;
  • 1 raudona aitrioji paprika, be sėklų, smulkinta;
  • 250 g rūkytos dešros, pjaustytos kubeliais;
  • 2 česnako skiltelės, traiškytos;
  • 350g fetuccine makaronų (ar spagečių);
  • 50g gražgarsčių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • tarkuoto fermentinio sūrio;
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūną ir lėtai kepkite 5min. arba, kol jis suminkštės ir taps skaidrus. Sudėkite aitriąją papriką ir kepkite dar kelias minutes. Suberkite rūkytą dešrą ir kepkite 5min. arba, kol ji gražiai apskrus, tada įmaišykite česnaką ir kepkite kelias sekundes.
2. Dideliame puode užvirkite vandens, pasūdykite ir išvirkite makaronus. Kai sustandės, nuvarvinkite. Puode palikite šiek tiek virimo vandens. Makaronus suverskite atgal ir pamaišykite. Sumaišykite su keptuvės turiniu, įdėkite gražgarsčių, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais, atsargiai sumaišykite. Apibarstykite sūriu.
P.s. gražgarstes dėkite prieš pat baigdami gaminti, antraip lapeliai nuo karščio pradės glebti ir praras pikantišką skonį.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Virtuvės ekspresas"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...