2012 m. liepos 21 d., šeštadienis

GRIETINĖLĖS PYRAGĖLIAI

Nuostabūs, juos paruošite itin greitai ir skoniu nenusivilsite - trapūs ir tiesiog tirpstantys burnoje ;) Rekomenduoju, kai norisi kažko saldaus ir greitai pagaminimo.


  •  500g miltų;
  • 60g cukraus;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š. druskos;
  • 100g šalto sviesto;
  • 200g grietinėlės;
  • 1 kiaušinis;
  • 140g džiovintų spanguolių;
  • 3v.š. grietinėlės ir cukraus (pyragėlių aptepimui);
1. Į dubenį  suberkite miltus, cukrų, kepimo miltelius ir druską, viską gerai išmaišykite. Sviestą supjaustykite gabaliukais ir sudėkite į miltus. Rankomis sutrupinkite sviestą vis maišydami su miltais, kad gautųsi trupinėliai. Sudėkite dž.spanguoles ir pamaišykite (galite naudoti ir dž.razinas).
2. Į kitą dubenį supilkite grietinėlę, įmuškite kiaušinį ir išplakite. Supilkite į miltų mišinį ir šakutės pagalba išmaišykite. Tešla turi būti trapi, nemaišykite iki vientisumo.
3. Pabarstykite stalą miltais ir sukrėskite tešlą. Suformuokite rankos dydžio apskritimą. Supjaustykite į 6 dalis.
4. Gabalėlius perkelkite į skardą išklotą kepimo popieriumi. Viršų patepkite grietinėle ir pabarstykite cukrumi. Kepkite 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 16-18min.
Skanaus ;)



2 komentarai:

  1. o koks yra "rankos dydžio apskritimas"? :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. hmmm..;) siūlau pažiūrėti šaltinio nuorodą - ten labai aiškiai parodyta, kokio dydžio daryti apskritimą ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...