Vištienos krūtinėlė gaunasi iš ties sultinga, o ir paruošti nėra sudėtinga. Tikrai rekomenduoju išbandyti ;)
- 2 vištienos krūtinėlės;
- 1 v.š. krakmolo;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 1 svogūno;
- 2 raudonųjų paprikų;
- 6 skiltelių česnako;
- 20 g šv.baziliko;
- 6 a.š. alyvuogių aliejaus;
- 60 ml vandens;
- 2 v.š. ryžių acto;
- 2 v.š. sojos padažo;
1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir sumaišykite su krakmolu.
2. Svogūnų supjaustykite pusžiedžiais, o paprikas - juostelėmis.
3. Susmulkinkite česnako skilteles.
4. Gerai įkaitinkite keptuvę (idealiausia, jei turite wok keptuvę), įpilkite apie 3 a.š. alyvuogių aliejaus ir apkepkite vištienos gabalėlius. Juos paskirstykite keptuvėje, kad kiekvienas keptų atskirai. Kai vištiena šiek tiek apskurs, atidėkite ją lėkštę.
5. Tuomet į keptuvę įpilkite 3 a.š. alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus, paprikas ir kepkite kol gražiai apskurs, t.y. apie 3min. Galiausiai sudėkite česnaką ir kepkite apie 1 min.
6. Į daržoves sudėkite vištieną ir supilkite padažą. Kaitinkite apie 1 min., kai padažas užvirs.
7. Išjunkite ugnį ir sudėkite šv.baziliko lapelius. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"
Idealu būtų pietums prie ryžių - prie progos išbandysiu, kai tik bazilikas užaugs :)
AtsakytiPanaikintiLinkiu, kad bazilikai greitų užaugtų ;)
PanaikintiAčiū, išbandyta. Skanu!
AtsakytiPanaikintinėra už ką ;) svarbiausia, kad patiko ;)
Panaikinti