2013 m. balandžio 13 d., šeštadienis

KEPTA VIŠTIENA SU PAPRIKA IR BAZILIKU

Vištienos krūtinėlė gaunasi iš ties sultinga, o ir paruošti nėra sudėtinga.  Tikrai rekomenduoju išbandyti ;)


  •  2 vištienos krūtinėlės;
  • 1 v.š. krakmolo;
  • druskos, juodųjų pipirų;
  • 1 svogūno;
  • 2 raudonųjų paprikų;
  • 6 skiltelių česnako;
  • 20 g šv.baziliko;
  • 6 a.š. alyvuogių aliejaus;
padažui:

  • 60 ml vandens;
  • 2 v.š. ryžių acto;
  • 2 v.š. sojos padažo;
1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir sumaišykite su krakmolu.
2. Svogūnų supjaustykite pusžiedžiais, o paprikas -  juostelėmis. 
3. Susmulkinkite česnako skilteles.
4. Gerai įkaitinkite keptuvę (idealiausia, jei turite wok keptuvę), įpilkite apie 3 a.š. alyvuogių aliejaus ir apkepkite vištienos gabalėlius. Juos paskirstykite keptuvėje, kad kiekvienas keptų atskirai. Kai vištiena šiek tiek apskurs, atidėkite ją lėkštę.
5. Tuomet į keptuvę įpilkite 3 a.š. alyvuogių aliejaus, sudėkite svogūnus, paprikas ir kepkite kol gražiai apskurs, t.y. apie 3min. Galiausiai sudėkite česnaką ir kepkite apie 1 min. 
6. Į daržoves sudėkite vištieną ir supilkite padažą. Kaitinkite apie 1 min., kai padažas užvirs. 
7. Išjunkite ugnį ir sudėkite šv.baziliko lapelius. Patiekite su ryžiais.
Skanaus ;)


4 komentarai:

  1. Idealu būtų pietums prie ryžių - prie progos išbandysiu, kai tik bazilikas užaugs :)

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū, išbandyta. Skanu!

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...