2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

PYRAGAS SU SLYVOMIS (OBUOLIAIS)

Už biskvito receptuką esu dėkinga draugužei Gintarei ;) Gaunasi nuostabiai purus, vos keletas ingridientų ir ant stalo puikuojasi nuostabus pyragas. 


  •  4 kiaušiniai;
  • 1 stiklinė cukraus;
  • 1 kupina stiklinė miltų;
  • 1 a.š. kepimo miltelių;
  • obuolių (pakeičiau šviežiomis slyvomis);
  • sviesto skardos ištepimui;
1. Iki baltumo išplakite kiaušinius su cukrumi.
2. Sudėkite persijotus miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi gautis gan tirštoka.
3. Skiltelėmis supjaustykite slyvas arba obuolius.
4. Skardą ištepkite sviestu. Sudėkite slyvas ar obuolius ir užpilkite tešlą. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus ir įsmeigus medinį smeigtuką jis bus sausas.
P.s. dariau iš pusės porcijos ir sunaudojau 4 raudonasias slyvas. Imkite tokia formą, kad užpylus tešlą skiltelės pilnai nepaskęstų.
Skanaus ;)



8 komentarai:

  1. Žinau net nebandžius, kad man tikrai labai patiktų toks pyragas :) gaila išmečiau obuolius vakar kurie buvo užsilikę :(

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. o kam mesti gerus obuolius - gautum "lupt" už tokius bajerius ;))

      Panaikinti
  2. Oditėle, ačiū už priminimą...kepdavau tokį labai labai panašų, bet jau kelis metus užmetusi šį receptą kažkur buvai:) Gaminsiu...man jis žiauriai skanus:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Labai malonu, Odeta, kad netyčia priminiau receptuką ;) man tai superinis atradimas - paprasčiau kažin ar gali bebūti ;)

      Panaikinti
  3. Mano vienas iš trijų pirmųjų pyragų, keptų vėlyvoje vaikystėje/ankstyvoje paauglystėje :) ech nostalgija :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. bet tokie geri recceptai keliauja iš lūpų į lūpas ir visuomet naujai iškeliami į dienos šviesą - juk tai nuostabu ;)

      Panaikinti
  4. ryt į darbą atsinešiu, atrodo labai gražiai, bet namie nesinori prapjaut...

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...