Labai buvo įdomu išbandyti sumuštinius iškepti keptuvėje, nes iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad gatavus įmanoma išgauti tik orkaitėje ;)
- 8 batono riekelių;
- 4 v.š. faršo (kokio turite; naudojau maišytą kiaulienos-jautienos);
- 2 a.š. lydyto sūrelio (23% riebumo);
- žiupsnelis šv. petražolių ir čiobrelių;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Faršą sumaišykite su išvardintais ingridientais.
2. Imkite batono riekelę ir užtepkite nestorą sluoksnį.
3. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, kai įkais dėkite riekeles faršu į apačią ir kepkite ant silpnos ugnies, kol gražiai paruduos. Apverskite ir paskrudinkite kitą pusę, kuri labai greitai apkepa.
P.s. nepadauginkite aliejaus, nes viskas susigers ir sumuštiniai bus riebūs.
Skanaus ;)
receptas iš maistinio žurnalo (tik nepamenu pavadinimo)
Niekad apie tokį kepimo būdą net nepagalvojau! Niekur nemačiau! Na ir fantazija pas Tave:)
AtsakytiPanaikintiidėją pasiskolinau iš žurnalo, nes pačiai irgi pirmą kartą teko su tuo susidurti ;)
PanaikintiMano teta panašius (tik ant juodos duonos) kepdavo kiekvienam bulviakasiui :) Tobuli, garbės žodis! Man jie būdavo pagrindinė motyvacija važiuoti bulviakasin :D :D :D
AtsakytiPanaikintiAš vis nesirįžtu namie tokius kepti, bet kad tai - lengvai transportuojamas ir be galo skanus užkandis - faktas! :)
prajuokinai, Vilma :))) mūsų per bulviakasį taip niekada nevaišindavo ;)
Panaikintibent nepamiršk iš tetos pasiimti receptuko, kad galėtum pasidalinti, kai pasiryši pagaminti ;)