2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

KEPTUVĖJE KEPTI SUMUŠTINIAI SU FARŠU

Labai buvo įdomu išbandyti sumuštinius iškepti keptuvėje, nes iš pirmo žvilgsnio atrodė, kad gatavus įmanoma išgauti tik orkaitėje ;)


  • 8 batono riekelių;
  • 4 v.š. faršo (kokio turite; naudojau maišytą kiaulienos-jautienos);
  • 2 a.š. lydyto sūrelio (23% riebumo);
  • žiupsnelis šv. petražolių ir čiobrelių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Faršą sumaišykite su išvardintais ingridientais.
2. Imkite batono riekelę ir užtepkite nestorą sluoksnį. 
3. Į keptuvę įpilkite šiek tiek aliejaus, kai įkais dėkite riekeles faršu į apačią ir kepkite ant silpnos ugnies, kol gražiai paruduos. Apverskite ir paskrudinkite kitą pusę, kuri labai greitai apkepa.
P.s. nepadauginkite aliejaus, nes viskas susigers ir sumuštiniai bus riebūs.
Skanaus ;)


receptas iš maistinio žurnalo (tik nepamenu pavadinimo)

4 komentarai:

  1. Niekad apie tokį kepimo būdą net nepagalvojau! Niekur nemačiau! Na ir fantazija pas Tave:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. idėją pasiskolinau iš žurnalo, nes pačiai irgi pirmą kartą teko su tuo susidurti ;)

      Panaikinti
  2. Mano teta panašius (tik ant juodos duonos) kepdavo kiekvienam bulviakasiui :) Tobuli, garbės žodis! Man jie būdavo pagrindinė motyvacija važiuoti bulviakasin :D :D :D
    Aš vis nesirįžtu namie tokius kepti, bet kad tai - lengvai transportuojamas ir be galo skanus užkandis - faktas! :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. prajuokinai, Vilma :))) mūsų per bulviakasį taip niekada nevaišindavo ;)
      bent nepamiršk iš tetos pasiimti receptuko, kad galėtum pasidalinti, kai pasiryši pagaminti ;)

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...