2013 m. balandžio 7 d., sekmadienis

SALOTOS SU KREVETĖMIS

Salotos tikras gardumėlis, net ir dabar seilė tysta prisiminus. Rekomenduoju jas išbandyti ;)


  • ~200g šviežių krevečių;
  • pusę kepaliuko baltos duonos (naudojau čiabatta);
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 60 ml majonezo;
  • 2 v.š. smulkiai pjaustytų česnako laiškų;
  • 3-4 v.š. citrinos sulčių;
  • 4 griežinėliai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • romaninių salotos lapų;
  • ~200g vyšninių pomidorų (naudojau 3 slyvinius pomidorus);
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Užvirkite vandenį puode ir įberkite šiek tiek druskos. Sudėkite krevetes, pavirkite 3-5 min. Nusausinkite ir perkelkite ant popierinio rankšluoščio, palikite atvėsti.
2. Nuo duonos nupjaustykite plutelę ir galiausiai supjaustykite kubeliais. Ant kepimo skardos ištieskite kepimo popieriaus, sudėkite kubelius ir apliekite aliejumi, permaišykite. Kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus.
3. Šoninės griežinėlius kepkite sausoje keptuvėje ir abiejų pusių, kol gražiai apskrus. Sudėkite ant popierinio rankšluoščio, kad pasišalintų riebalų perteklius.
4. Padažui - majonezą sumaišykite su citrinos sultimis, česnakų laiškais, pagardinkite druska ir juodaisiais pipirais.
5. Lėkštėje išdėliokite suplėšytas romanines salotas, duonos kubelius, į keturias dalis supjaustytus pomidorus (vyšninius pusiau), rankomis atlaužtą šoninę ir krevetes. Ant viršaus užpilkite padažo.
P.s. krevetės, šoninė ir kubeliai turi būti atvėsę.
Skanaus ;)


šaltinis iš "Everyday Food with Sarah Carey"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...