2019 m. sausio 10 d., ketvirtadienis

BULVINĖ PICA

Laikas savaitgalio picai ir ne bet kokiai, o šį kartą pagrindas paruoštas iš bulvių. Ji "neapsunkino" skrandžio, gavosi labai gardi ir tikrai verta dėmesio. Galite formuoti apvalias picas, bet aš rinkausi gaminti vieną didelę :)


4-6 porcijos:

  • 1,8 kg bulvių su lupenomis (nuskustų gavosi ~1,2 kg);
  • 1 svogūno;
  • 3 kiaušinių;
  • 100 g tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugo);
  • 4 a.š. aliejaus;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 1 didelio pomidoro;
  • 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
  • 150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
  • džiovinto raudonėlio;
  1. Nuskustas bulves sutarkuokite per stambią burokinę tarką. Ir galite dalimis arba rankomis nusunkti, kiek galima daugiau skysčio, arba tai padaryti sudėjus į rankšluostį.
  2. Tarkuotas bulves dedame į dubenį, suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą kietąjį sūrį, supilame išplaktus kiaušinius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
  3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tolygiai paskleiskite bulvių masę ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40 min.
  4. Tuomet ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytą pomidorą, kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę, pabarstykite džiovinto raudonėlio, užberkite fermentinio sūrio ir kepkite dar ~15 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...