Laikas savaitgalio picai ir ne bet kokiai, o šį kartą pagrindas paruoštas iš bulvių. Ji "neapsunkino" skrandžio, gavosi labai gardi ir tikrai verta dėmesio. Galite formuoti apvalias picas, bet aš rinkausi gaminti vieną didelę :)
4-6 porcijos:
- 1,8 kg bulvių su lupenomis (nuskustų gavosi ~1,2 kg);
- 1 svogūno;
- 3 kiaušinių;
- 100 g tarkuoto kietojo sūrio (naudojau Džiugo);
- 4 a.š. aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 1 didelio pomidoro;
- 125 g karštai rūkytos kiaulienos šoninės;
- 150 g tarkuoto fermentinio sūrio;
- džiovinto raudonėlio;
- Nuskustas bulves sutarkuokite per stambią burokinę tarką. Ir galite dalimis arba rankomis nusunkti, kiek galima daugiau skysčio, arba tai padaryti sudėjus į rankšluostį.
- Tarkuotas bulves dedame į dubenį, suberiame smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, tarkuotą kietąjį sūrį, supilame išplaktus kiaušinius, pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišome.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Tolygiai paskleiskite bulvių masę ir kepkite 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40 min.
- Tuomet ant viršaus išdėliokite griežinėliais pjaustytą pomidorą, kubeliais pjaustytą kiaulienos šoninę, pabarstykite džiovinto raudonėlio, užberkite fermentinio sūrio ir kepkite dar ~15 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą