Padažas ypač dera prie kepto steiko. Kad atsiskleistų puikus jo skonis, prieš patiekiant, būtinai palaikykite šaldytuve ~1 val.
2 porcijoms:
- 2vnt. x 220 g "Kitchen me" sausai brandintų jautienos didkepsnių;
- 0,5 a.š. druskos;
- 0,5 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 0,5 a.š. česnako miltelių;
- 0,5 a.š. malto kumino;
- 0,5 a.š. džiovinto raudonėlio;
- 0,5 a.š. kajeno pipirų;
- 2 v.š. aliejaus;
padažui:
- 2 v.š. pjaustytų šviežių petražolių;
- 30 g smulkiai pjaustyto raudonojo svogūno;
- 1 smulkiai pjaustytos česnako skiltelės;
- 0,5 a.š malto kumino;
- žiupsnelio kajeno pipirų;
- 1 v.š. raudonojo vyno acto;
- žiupsnelio cukraus;
- 4-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Padažui išvardintus ingridientus sudėkite į dubenėlį, viską gerai išmaišykite, dėkite į šaldytuvą ir palikite 1 val.
- Kambario temperatūros jautienos kepsnius aptepkite aliejumi.
- Dubenėlyje sumaišykite išvardintus prieskonius ir iš abiejų pusių apibarstykite kepsnius.
- Įkaitinkite keptuvę, dėkite paruoštus kepsnius ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių. Tuomet suvyniokite į foliją ir palikite pastovėti šiltai ~5min.
- Jautienos steikus tiekite su apkeptomis bulvėmis ir paruoštu padažu.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą