2019 m. sausio 13 d., sekmadienis

ORKAITĖJE ANT GROTELIŲ KEPTA KIAULIENOS ŠONINĖ

Keptos šoninės orkaitėje privalumai - mažiau riebalų, traški mėsytė, vienu metu iškepti visi gabalėliai. Kol mėsa kepa, pasiruoškite "žaliąją" bulvių košę :)


  4-5 porcijos:
  • 10 vnt. (800g) kiaulienos šoninės gabalėlių;
  • kajeno pipirų, druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 3 svogūnų;
  • 6-8 vidutinio dydžio bulvių;
  • poros saujų šaldytų žaliųjų žirnelių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • ~50 g sviesto;
  1. Šoninės gabalėlius iš abiejų pusių apibarstykite kajeno pipirais, druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  2. Sudėkite ant grotelių šoninę ir šalia išdėliokite griežinėliais pjaustytus svogūnus. Po grotelėmis pakiškite skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 230 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kai tik gražiai apskrus viena pusę, apverskite ir apskrudinkite kitą pusę.
  3. Supjaustytas bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Visai baigiant joms virti, įdėkite žirnelius ir kai tik jie suminkštės, išjunkite ugnį. Ne pilnai nupilkite vandenį, sudėkite gabalėliais pjaustytą sviestą, krapus ir viską sublenderiuokite.
  4. Patiekite keptą šoninę su svogūnais, bulvių koše ir marinuotais agurkais.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...