2019 m. sausio 8 d., antradienis

SŪRYME MARINUOTAS VIŠČIUKAS KEPTAS ORKAITĖJE ANT GROTELIŲ

Taip paruoštas viščiukas gaunasi itin sultingas, mėsytė minkšta. Šiuo atveju paruošimo būdai galimi keli, t.y. išskleistą kepti ant grotelių, visą viščiuką kepti ant grotelių arba visą kepti skardoje padėtą ant mėgstamų daržovių (bulvių, morkų, svogūnų, burokėlių ir pan.). Jei norite tarškios odelės, jis turi būti "pakeltas" nuo skardos, kad nesitroškintų savo sultyse.


4-5 porcijoms:

  • 1,8 kg viščiuko;
  • 3 l šalto vandens;
  • 6 v.š. druskos;
  • 2 šakelių šviežio rozmarino;
  • kelių šakelių šviežio čiobrelio;
  • 5 didelių skiltelių česnako;
  • ~50 g kambario temperatūros sviesto;
  1. Į didelį puodą supilkite vandenį, suberkite druską ir maišykite kol ji ištirps. Tuomet sudėkite į kelias dalis perlaužtas rozmarino ir čiobrelio šakeles, sutraiškytas neluptas česnako skilteles, išmaišykite ir panardinkite viščiuką (jis turi būti pilnai apsemtas).
  2. Marinuokite 8-24 val.
  3. Tuomet iš sūrymo išimkite viščiuką, gerai nusausinkite virtuviniu rankšluoščiu.
  4. Perkirpkite per stuburą, apverskite ir stipriai paspauskite ties krūtinėlių viršumi, kad trakšteltų.
  5. Gerai įtrinkite sviestu, šiek tiek pakiškite po odele.
  6. Dėkite ant grotelių, po kuriomis būtinai pakiškite skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~ 1,5val.
  7. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...