Šildantis troškinukas orkaitėje - tokie niekada nepabosta, juo labiau, kai už lango vis dar karaliauja vėsūs orai.
4 porcijoms:
- 500 g "Lapino puotos" šviežios triušienos mėsos; (galite keisti į vištienos krūtinėlę);
- 8 vidutinio dydžio bulvių;
- 1 svogūno;
- 2-3 skiltelių česnako;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 200 g šviežių pievagrybių;
- 100 g šviežių špinatų;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 100 g grietinėlės arba 2-3 v.š. grietinės;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- karšto vandens;
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambesniais kubeliais pjaustytas nuskustas bulves, kubeliais - svogūną. Kepkite ant šiek tiek stipresnės ugnies, kol viskas gražiai apskrus.
- Tuomet sudėkite triušienos gabalėlius ir kepkite dar apie 5-7 min.
- Galiausiai dedame per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, griežinėliais pjaustytus pievagrybius, įspauskite česnakus, maltą papriką, viską pagardiname druska, maltais juodaisiais pipirais, gerai išmaišome ir pakepame 2-3 min.
- Keptuvės turinį sudedame į gilesnį troškinimo indą, įpilame karšto vandens, kad ne pilnai iki pusės apsemtų, supilame grietinėlę ar grietinę, permaišome ir troškiname 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-30 min.
- Galiausiai sudedame špinatus, išmaišome ir iš karto patiekiame.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą