Vis skaitydavau ir galvodavau, kad norint iškepti sultingus šonkaulius, juos būtina prieš tai apvirti. Tačiau galiu patikinti, kad marinuotus šonkauliukus iš karto galite šauti į orkaitę kepimui ir mėgautis sultinga mėsyte :)
4 porcijos:
- 1 kg kiaulienos šonkaulių;
- 4 v.š. sojos padažo;
- 4 v.š. balzamiko acto;
- 4 v.š. aliejaus;
- 2 v.š. skysto medaus;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 1 a.š. malto kumino;
- 1 a.š. džiovintų čiobrelių;
- 0,5 a.š. kajeno pipirų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- ~1 kg mažų bulvyčių;
- Paruoškite marinatą iš išvardintų ingridientų. Sudėkite supjaustytus šonkauliukus ir marinuokite ~2 val.
- Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, sudėkite kruopščiai nuplautas bulvytes, šonkauliukus su visu marinatu. Viską gerai išmaišykite, tolygiai paskirstykite ir kepkite 185 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~50 min. arba tol, kol viskas bus iškepę.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą