Tokie apkepai labai neįpareigojantys, nes tereikia sudėti mėgstamus ingridientus, užbarstyti sūrio ir viską užkepti orkaitėje - nem :)
4-6 porcijos:
- 500 g "Lapino puotos" šviežių ančiukų skrandukų;
- 3 lauro lapelių, kelių grūdelių juodųjų pipirų, žiupsnelio druskos;
- 400 g makaronų (naudojau speltos);
- 1 raudonosios paprikos;
- 150 g pievagrybių;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- 100 g šviežių špinatų;
- 1 a.š. česnako miltelių;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- žiupsnelio pjaustytų marinuoto jelapeno;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 3-4 v.š. pomidorų padažo;
- ~200 g fermentinio sūrio;
- Puode užvirkite vandenį, sudėkite lauro lapelius, pipirus, druską, skrandukus ir virkite ant vidutinės ugnies 30-40 min.
- Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje, nukoškite pilnai vandenį ir atidėkite į šalį.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, sudėkite juostelėmis pjaustytą papriką, griežinėliais - pievagrybius ir kepkite ant stipresnės ugnies. Kai tik daržovės suminkštės, sudėkite per per pusę perpjautus vyšninius pomidorus, juostelėmis - skrandukus, pomidorų padažą, česnako miltelius, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, viską gerai išmaišykite. Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus, makaronus ir dar kartą gerai viską išmaišykite.
- Viską sudėkite į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi, ant viršaus pabarstykite tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite 200-210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. arba tol, kol sūris išsilydys ir gražiai apskrus.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą