Facebook'o profilyje pasigyriau gavus dovanų nuo draugės salotų knygą, kurioje net 200 receptų ir prisižadėjau, kad visus pagaminsiu per 2017 metus. Jūs man pasakykite, kas mane traukė už liežuvio? :)) Žinoma, stengsiuosi jų pagaminti kuo daugiau. O jei nepavyks, tuomet kitus perkelsim į kitus metus :)
Šiam kartui rimtos makaronų salotos su jautiena, kurios atstoja antrą patiekalą - du viename trumpai tariant.
- 400 g jautienos nugarinės ir išspjovos didkespnis su T formos kaulu (naudojau "Kitchen-me");
- 200 g makaronų;
- 100 g vyšninių pomidorų;
- gabalėlis šviežio agurko;
marinatui:
- 1 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š. raudonojo vyno acto;
- 1 a.š. tarkuoto šviežio imbiero;
- 1 išspaustos česnako skiltelės;
padažui:
- 1 v.š. krienų;
- 60 ml natūralaus jogurto;
- 1 išspaustos česnako skiltelės;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Marinatui: negiliame indelyje sumaišykite visus ingridientus. Dėkite jautienos steiką ir marinuokite apie 30 min. (po 15 min. mėsą apverskite).
- Steiką išimkite iš marinato, nusausinkite ir kepkite įkaitintoje keptuvėje su šlakeliu aliejaus iš abiejų pusių po 3-4 min. Kepsnį perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
- Išvirkite makaronus ir palikite nusivarvėti.
- Vyšninius pomidorus perpjaukite per pusę. Agurką perpjaukite išilgai perpus, šaukšteliu išgremžkite sėklas ir supjaustykite plonais pusmėnuliais.
- Į dubenį sudėkite makaronus, pomidorus, agurkus ir supilkite padažą, sumaišytą iš išvardintų ingridientų. Gerai išmaišykite.
- Kepsnį supjaustykite griežinėliais ir patiekite su makaronų salotomis.
Skanaus ;)
receptas iš knygos "Salotos"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą