2017 m. sausio 26 d., ketvirtadienis

KEPTA VIŠTIENOS KRŪTINĖLĖ SU DARŽOVĖMIS IR GRAIKINIAIS PRIESKONIAIS

Jau ne kartą esu minėjus (ir faktas, kad dar kartosiuos :)) ), bet orkaitėje gaminamiems patiekalams iš tiesų jaučiu "silpnybę". Ir dėl sutaupomo laiko, ir dėl skonio. Daržovės galite naudoti, kokias tik širdis geidžia. Krūtinėlės gavosi sultingos, daržovės su graikiškais prieskoniais itin gardžios - tobula vakarienė :) Pirmyn gaminti!


4 porcijoms:
  • 4 vištienos krūtinėlių be odos;
  • 3 v.š. medaus;
  • 2 v.š. baltojo vyno acto;
  • 1 v.š. rudojo cukro;
  • 1 a.š. kajeno pipirų;
  • 1 a.š. rūkytos paprikos;
  • 2 išspaustų skiltelių česnako;
  • 1 v.š. kukurūzų krakmolo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
daržovių garnyrui:
  • 8-10 vidutinio dydžio bulvių;
  • 3-4 morkų;
  • 1 mėlynojo svogūno;
  • 2 a.š. "Kotanyi Lietuva" graikiškų prieskonių (svogūnas, rozmarinas, čiobreliai, bazilikas, paprika, raudonėlis, šalavijas, mėta);
  • alyvuogių aliejaus;
  • druskos;
  1. Dubenyje sumaišykite visus išvardintus ingridientus vištienos marinavimui. Tuomet sudėkite krūtinėles, išmaišykite ir atidėkite į šalį.
  2. Bulves kruopščiai nuplaukite (galite ir nuskusti), morkas nuskuskite, svogūną - nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite nedideliais gabalėliais, svogūną - į 8 dalis. Daržovės sudėkite į kepimo skardą, apibarstykite graikiškais prieskoniais, pagardinkite druska, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. arba tol, kol daržovės pradės minkštėti.
  3. Išimkite skardą, daržovės praskirstykite į šonus, o per vidurį išdėliokite vištienos krūtinėles ir ant jų viršaus supilkite marinatą. Padidinkite kaitrą iki  200 laipsnių ir kepkite ~20 min. arba tol, kol vištiena ir daržovės bus iškepusios.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...