Jei atvirai, tai jau antra diena neatsivalgau šių makaronų. Kepti česnakai ir parmezano sūris suteikia ypatingą skonį, rimtai :) Be to ir pagaminsite labai greitai.
4 porcijoms:
- 400 g spageti makaronų (naudojau "Dobele");
- 8-10 česnako skiltelių;
- 5-6 v.š. alyvuogių aliejaus;
- žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
- saujelės šviežių pjaustytų petražolių;
- 50 g tarkuoto parmezano sūrio;
- druskos;
- Spageti makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakelio, nukoškite ir sudėkite atgal į puodą. Pasilikite šiek tiek makaronų nuoviro.
- Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų (imkite mažesnę keptuvę, kad dugnas būtų padengtas aliejumi). Sudėkite plonais griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir kepkite tol, kol griežinėliai gražiais apskrus. Suberkite aitriąsias paprikas, permaišykite.
- Keptuvės turinį supilkite ant makaronų, sudėkite pjaustytas petražoles, suberkite parmezano sūrį, įpilkite šlakelį makaronų nuoviro, pagardinkite druska ir viską gerai išmaišykite.
- Patiekiant ant viršaus užtarkuokite dar šiek tiek parmezano sūrio.
Skanaus ;)
receptas iš "www.donalskehan.com"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą