2017 m. sausio 25 d., trečiadienis

JAUTIENOS KEPSNYS SU BULVIŲ APKEPU IR PELĖSINIU SŪRIU

Mėgstantys pelėsinį sūrį būtinai turi išmėginti šį bulvių apkepą - tobulo skonio! Be to, jis idealiai tiks prie jautienos kepsnio. Tad šuoliuokite į virtuvę ir gaminkite :)

  • 2 vnt. po 210 g jautienos mentės didkepsnių (naudojau "Kitchen-me" Black angus didkepsnį);
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 2 skiltelių česnako;
  • šakelės šviežio rozmarino;
  • 50 g sviesto;
bulvių apkepui:
  • 0,5 kg nuskustų bulvių;
  • 200 g grietinėlės;
  • 100 g pelėsinio sūrio;
  • 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • sviesto indo ištepimui;
  1. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite į puodą, įberkite žiupsnelį druskos, užpilkite grietinėle ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 min. arba tol. kol bulvės šiek tiek suminkštės. Nuolat prižiūrėkite, kad neprisviltų.
  2. Kepimo indą (naudojau apvalų 29 cm skersmens) ištepkite sviestu, dėkite pusę apvirtų bulvių, tuomet patrupinkite 50 g pelėsinio sūrio, sudėkite likusią dalį bulvių, ant viršaus vėl išdėliokite 50 g pelėsinio sūrio, užberkite parmezano sūrį, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. arba tol, kol bulvės iškeps ir gražiai apskrus.
  3. Jautienos kepsnius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
  4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite kepsnius ir kepkite apie 3-4 min., tuomet apverskite, ir sudėkite česnako skilteles, rozmarino šakelę ir sviest gabalėlį. Kepkite dar apie 3-4 min. vis laistydami ištirpusiu sviestu. Perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
  5. Jautienos kepsnį pateikite su bulvių apkepu ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus :)


bulvių apkepo receptas iš "Beatos virtuvės"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...