Mėgstantys pelėsinį sūrį būtinai turi išmėginti šį bulvių apkepą - tobulo skonio! Be to, jis idealiai tiks prie jautienos kepsnio. Tad šuoliuokite į virtuvę ir gaminkite :)
- 2 vnt. po 210 g jautienos mentės didkepsnių (naudojau "Kitchen-me" Black angus didkepsnį);
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 2 skiltelių česnako;
- šakelės šviežio rozmarino;
- 50 g sviesto;
bulvių apkepui:
- 0,5 kg nuskustų bulvių;
- 200 g grietinėlės;
- 100 g pelėsinio sūrio;
- 20 g tarkuoto parmezano sūrio;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- sviesto indo ištepimui;
- Bulves supjaustykite plonais griežinėliais, dėkite į puodą, įberkite žiupsnelį druskos, užpilkite grietinėle ir virkite ant vidutinės ugnies apie 10 min. arba tol. kol bulvės šiek tiek suminkštės. Nuolat prižiūrėkite, kad neprisviltų.
- Kepimo indą (naudojau apvalų 29 cm skersmens) ištepkite sviestu, dėkite pusę apvirtų bulvių, tuomet patrupinkite 50 g pelėsinio sūrio, sudėkite likusią dalį bulvių, ant viršaus vėl išdėliokite 50 g pelėsinio sūrio, užberkite parmezano sūrį, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais ir kepkite 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min. arba tol, kol bulvės iškeps ir gražiai apskrus.
- Jautienos kepsnius iš abiejų pusių apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite kepsnius ir kepkite apie 3-4 min., tuomet apverskite, ir sudėkite česnako skilteles, rozmarino šakelę ir sviest gabalėlį. Kepkite dar apie 3-4 min. vis laistydami ištirpusiu sviestu. Perdėkite į lėkštę, uždenkite folija ir palikite šiltai pastovėti apie 5 min.
- Jautienos kepsnį pateikite su bulvių apkepu ir mėgstamomis salotomis.
Skanaus :)
bulvių apkepo receptas iš "Beatos virtuvės"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą