Kas kartą, prieš išbandant kažką naujo kyla ir daug klausimų, kaip viską gerai paruošti, ir daug jaudulio, kad viskas gautųsi skaniai :) Taip nutiko pirmą kartą išbandant kepti putpeles, bet galutinis rezultatas iš tiesų buvo puikus ir kas svarbiausia - paruošti visiškai nesudėtinga :)
4 porcijoms:
- 4 putpelių;
- 2 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- Putpeles perkirpkite per stuburą ir ties krūtinėle šiek tiek paspauskite, kad pilnai "išsiskleistų".
- Kiekvieną putpelę iš abiejų pusių apibarstykite paprika, druska, maltais juodaisiais pipirais, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir gerai įtrinkite.
- Ant vidutinės ugnies įkaitinkite keptuvę, sudėkite putpeles krūtinėle žemyn ant dugno, pridenkite kepimo popieriumi, ant viršaus dėkite keptuvę ant kurios uždėkite 2-3 konservuotų daržovių ingridientus dėl svorio.
- Kepkite ~5 min., tuomet apverskite putpeles ir vėl tuo pačiu principu kepkite ~5 min.
- Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą