2018 m. kovo 13 d., antradienis

RYŽIŲ TROŠKINYS SU DARŽOVĖMIS IR PAUKŠTIENA

Puikus pasiūlymas - viską paruošite viename inde, t.y. keptuvėje. Aišku su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą :) 


3-4 porcijos:
  • 340 g pasirinktos paukštienos (naudojau antienos kulšelių mėsą);
  • 1 pak choi salotos (azijos kopūstas);
  • 1 pomidoro;
  • 100 g šviežių pievagrybių;
  • nedidelio poro gabalėlio;
  • 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. džiovinto baziliko;
  • 0,5 a.š. grūstos čili paprikos;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 6-7 v.š. pomidorų padažo;
  • 150 g ryžių;
  • verdančio vandens (pagal poreikį);
  1. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus paukštienos gabalėlius ir kepkite tol, kol gabalėliai iš visų pusių "pabals".
  2. Tada dėkite kubeliais pjaustytą pomidorą, riekelėmis - pievagrybius, pusžiedžiais - porą ir patroškinkite 3-4 min. 
  3. Suberkite išvardintus prieskonius, dėkite pomidorų padažą, ryžius ir viską išmaišykite. 
  4. Galiausiai pilkite verdantį vandenį, kad apsemtų viską ir vėl išmaišykite.
  5. Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Kepimo eigoje kelis kartus permaišykite ir jei reikia papildomai įpilkite vandens, kad neprisviltų.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...