Puikus pasiūlymas - viską paruošite viename inde, t.y. keptuvėje. Aišku su sąlyga, jei ją galima naudoti orkaitėje. Jei ir ne, tikrai nebus sudėtinga viską perpilti į kepimo indą :)
3-4 porcijos:
- 340 g pasirinktos paukštienos (naudojau antienos kulšelių mėsą);
- 1 pak choi salotos (azijos kopūstas);
- 1 pomidoro;
- 100 g šviežių pievagrybių;
- nedidelio poro gabalėlio;
- 1 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- 0,5 a.š. džiovinto baziliko;
- 0,5 a.š. grūstos čili paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 6-7 v.š. pomidorų padažo;
- 150 g ryžių;
- verdančio vandens (pagal poreikį);
- Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, dėkite nedideliais gabalėliais supjaustytus paukštienos gabalėlius ir kepkite tol, kol gabalėliai iš visų pusių "pabals".
- Tada dėkite kubeliais pjaustytą pomidorą, riekelėmis - pievagrybius, pusžiedžiais - porą ir patroškinkite 3-4 min.
- Suberkite išvardintus prieskonius, dėkite pomidorų padažą, ryžius ir viską išmaišykite.
- Galiausiai pilkite verdantį vandenį, kad apsemtų viską ir vėl išmaišykite.
- Dėkite keptuvę į orkaitę ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30-40 min. Kepimo eigoje kelis kartus permaišykite ir jei reikia papildomai įpilkite vandens, kad neprisviltų.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą