2018 m. kovo 5 d., pirmadienis

SULTINGI VIŠTIENOS KUKULIUKAI SU CUKINIJA

Troškinti kukuliukai su pievagrybiais - šildantis maistas, kaip tik tokiems vakarams, kai už lango spaudžia šaltukas :)


3-4 porcijos:
  • 600 g vištienos faršo;
  • 1 kiaušinio;
  • 1 nedidelės cukinijos (~150g);
  • 1 raudonosios paprikos;
  • 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
  • 1 a.š. džiovinto raudonėlio;
  • 3 v.š. maltų džiūvėsėlių;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 100 g šviežių pievagrybių;
  • ~1 l vištienos sultinio;
  • 100 ml grietinėlės;
  1. Į dubenį dėkite vištienos faršą, įmuškite kiaušinį, dėkite burokine tarka sutarkuotą cukiniją ir papriką, suberkite maltą papriką, raudonėlį, džiūvėsėlius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
  2. Formuokite norimo dydžio kotletukus, apskrudinkite iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejus.
  3. Pievagrybius perpjaukite į 4 dalis ir apskrudinkite stipriai įkaitintoje sausoje keptuvėje nuolat vartant.
  4. Apkeptus kotletukus  ir pievagrybius dėkite į puodą, užpilkite vištienos sultiniu ir virkite ~20 min.
  5. Pabaigoje įpilkite grietinėlę ir jai užvirus, išjunkite ugnį.
  6. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...