2012 m. liepos 23 d., pirmadienis

KIAULIENOS KEPSNELIAI SU SALOTOMIS

Jei norite greitos, skanios ir lengvos vakarienės - štai ir jos receptukas ;)

  • kiaulienos nugarinės kepsnelių;
  • miltų, druskos, juodųjų pipirų;
  • 2 v.š.alyvuogių aliejaus;
  • salotų mišinio (radishio, litlle gem, gražgarstės);
  • pusę mėlynojo svogūno;
padažas saltoms:
  • 1 skiltelė česnako, smulkiai pjaustyta;
  • 4-5 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 2 v.š. citrinos sulčių;
  • druskos, juodųjų pipirų;
1. Kiaulienos kepsnelius išmuškite lygiąja plaktuko dalimi. Lėkštėje išmaišykite miltus, druską ir juoduosius pipirus. Iš abiejų pusių apvoliokite kepsnelius, miltų perteklių lengvai nupurtykite.
2. Įkaitinkite keptuvėje 2 v.š. aliejaus ir kepkite kepsnelius iš abiejų pusių po 3min. arba kol gražiai apskrus.
3. Supjaustykite svogūną pusžiedžiais, salotas (išskyrus gražgarstes) ir viską sudėkite į dubenį. Paruoškite padažą iš skirtų ingridientų ir supilkite ant salotų. Gerai išmaišykite ir patiekite su kepsneliais.
Skanaus ;)


2 komentarai:

  1. na nezinau, bet kiaulienos kepsniai vakarienei tikrai ne pats lengviausias maistas. o siaip gal ir skaniai - pavyzdziui savaitgalio pietums ;)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kai šalia kepsnio patiekiamos tik salotos, skaitau, kad tai tikrai vienas iš lengvesnių patiekalų skrandžiui ;)o ir kepsniai ne riebalais "apaugę" ;))

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...