Velykoms iškepkite pyragą su džiovintais vaisiais ir riešutais. Šis gražuolis ne tik labai skanus, bet neabejotinai papuoš Jūsų stalą :)
- 200 g sviesto;
- 100 g cukraus;
- 4 kiaušinių;
- 250 g miltų;
- 2 a.š. kepimo miltelių;
- 0,5 a.š vanilinio cukraus;
- 200 g įvairių džiovintų vaisių;
- 100 g riešutų (migdolų ir žemės riešutų);
- Riešutus sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 30 min. Tuomet vandenį nupilkite ir paberkite ant virtuvinio popierinio rankšluoščio.
- Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išsukite mikseriu. Tada po vieną muškite po vieną kiaušinį ir plakite tol, kol masė taps puri.
- Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, dėkite vanilinį cukrų, džiovintus vaisius, riešutus ir viską gerai išmaišykite.
- Tešlą supilkite į apvalią kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol įsmeigus medinį iešmelį jis bus sausas (jei viršus pradės stipriai skrusti, uždenkite folija).
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą