2017 m. balandžio 10 d., pirmadienis

PYRAGAS SU DŽIOVINTAIS VAISIAIS IR RIEŠUTAIS

Velykoms iškepkite pyragą su džiovintais vaisiais ir riešutais. Šis gražuolis ne tik labai skanus, bet neabejotinai papuoš Jūsų stalą :)


  • 200 g sviesto;
  • 100 g cukraus;
  • 4 kiaušinių;
  • 250 g miltų;
  • 2 a.š. kepimo miltelių;
  • 0,5 a.š vanilinio cukraus;
  • 200 g įvairių džiovintų vaisių;
  • 100 g riešutų (migdolų ir žemės riešutų);
  1. Riešutus sudėkite į dubenėlį, užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite pastovėti 30 min. Tuomet vandenį nupilkite ir paberkite ant virtuvinio popierinio rankšluoščio.
  2. Kambario temperatūros sviestą su cukrumi išsukite mikseriu. Tada po vieną muškite po vieną kiaušinį ir plakite tol, kol masė taps puri.
  3. Suberkite persijotus miltus su kepimo milteliais, dėkite vanilinį cukrų, džiovintus vaisius, riešutus ir viską gerai išmaišykite.
  4. Tešlą supilkite į apvalią kepimo skardą ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol įsmeigus medinį iešmelį jis bus sausas (jei viršus pradės stipriai skrusti, uždenkite folija).

Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...