2017 m. balandžio 22 d., šeštadienis

VARŠKĖS IR AVIŽINIŲ DRIBSNIŲ BANDELĖS

Šias bandelės internete pasirodžiusios pavadinimu "Vandutės" :)) Kodėl, tikrai nepasakysiu, bet jos puikios, skanios ir gali būti paruošiamos pagal jūsų skonį, kas kartą keičiant papildomus ingridientus, t.y. dedant įvairias sėklas, riešutus ir pan. Kiekis priklausys nuo padaryto dydžio.


12 bandelių:
  • 500 g varškės;
  • 250 avižinių dribsnių (naudojau "Dobele");
  • 3 išplaktų kiaušinių;
  • žiupsnelio druskos;
papildomi priedai:
  • 20 g sezamo sėklų;
  • 15 g juodgrūdės;
  • 50 g saulėgrąžų;
  • 25 g kedrinių pinijų riešutų;
  • 1 a.š. džiovinto baziliko;
  • 1 a.š. malto rozmarino;
  • žiupsnelio grūstų aitriųjų paprikų;
  1. Dubenyje iki vientisos masės sumaišykite varškę, avižinius dribsnius, kiaušinius ir druską.
  2. Sudėkite papildomus priedus, vėl išmaišykite. Masė gausis gan tiršta.
  3. Rankomis suformuokite norimo dydžio ir formos bandeles, dėkite į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~40 min.
  4. Patiekite su mėgstamais ingridientais.
Skanaus :)


4 komentarai:

  1. Ar avižų dribsnius reikia išvirti ar deti tiesiai iš maišelio?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Avižiniai dribsniai recepte naudojami ne virti.

      Panaikinti
  2. Kokia varške naudojote?

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...