Kai ruošiau šias kulšeles, mažiausiai tikėjausi, kad nuo jų skonio tiesiogine to žodžio prasme "kaifavo" vaikai :) Tai didžiulis įvertinimas, žinant, kad mažieji pasižymi išrankumu ;))
Kulšelės troškinamos žemesnėje temperatūroje, todėl iškepusi mėsytė buvo minkštutėlė ir sultinga.
- 6 vnt. "Lapino puotos" šviežių antienos kulšelių;
- 4 skiltelių česnako;
- 2 aliejuje marinuotų ančiuvių;
- 150 g džiovintų slyvų (pasilikite 6-8 vnt.);
- 150 g žaliųjų alyvuogių be kauliukų (pasilikite 6-8 vnt.);
- 3 a.š. marinuotų kaparėlių;
- kelių šakelių šviežių raudonėlių;
- 250-300 ml vištienos sultinio;
- 3 lauro lapelių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Į blenderį sudėkite šiek tiek pasmulkintas česnako skilteles, ančiuvius, kaparėlius, alyvuoges, raudonėlio šakeles, malkite apie 2-3 min. Tuomet dėkite džiovintas slyvas ir dar pamalkite, kol slyvos susimals.
- Antienos kulšeles nusausinkite virtuviniu popieriniu rankšluoščiu, iš abiejų pusių pabarstykite druska ir maltais pipirais. Dėkite odele žemyn į stipriai įkaitintą keptuvę be papildomų riebalų. Kai gražiai apskrus, apverskite ir labai trumpai apkepkite kitą pusę. Kulšeles sudėkite į kepimo skardą.
- Iš keptuvės išpilkite riebalus, sudėkite sumaltą masę, pakepkite 10-15 sekundžių ir dėkite viską į kepimo skardą.
- Supilkite vištienos sultinį (jis turi iki pusės apsemti kulšeles), išdėliokite alyvuoges, slyvas, uždenkite folija arba dangčiu ir kepkite 160 laipsnių įkaitintoje orkaitėje ~1,5 val.
- Patiekite su ryžiais ir mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą