Mėgstantys tokio tipo blynelius, vienareikšmiškai man pritars, kad tai gėrių gėris! Iš serijos, kai valgai ir norisi dar ir dar - rimtai :))
10 vnt. blyneliams:
- 1 šviežios cukinijos (vidutinio dydžio);
- 1 morkos;
- saujelės pjaustytų šviežių špinatų;
- 3 kiaušinių;
- 50 g avižinių dribsnių (naudojau "Dobele" 4 grūdų rugių, kviečių, miežių ir avižų dribsnius);
- 2 išspaustų česnako skiltelių;
- 0,5 a.š. maltos raudonosios paprikos;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Burokine tarka sutarkuokite cukiniją (rankomis nuspauskite skystį) ir morką.
- Avižinius dribsnius sudėkite į blenderį ir sumalkite.
- Į dubenį sudėkite tarkuotą cukiniją ir morką, pjaustytus špinatus, išplaktus kiaušinius, sumaltus dribsnius, išspaustas česnako skilteles, maltą papriką, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
- Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus, dėkite masę ir kepkite blynelius tol, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.
- Patiekti galite su mėgstamu padažu.
Skanaus ;)
p.s. kadangi jie ir taip gavosi sultingi, papildomai padažo nenaudojau.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą