Sočios ir maistingos salotos puikiai atstos pietus arba vakarienę. Išbandyti tikrai verta :)
4 porcijoms:
- 400 g vištienos kepenėlių;
- 100 g salotų mišinio;
- 1 avokado;
- 2 apelsinų;
- 1 v.š. citrinos sulčių;
- 100 g saulėgrąžų daigų (nebūtinai);
- 2 lauro lapelių, 4-6 juodųjų pipirų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;]
padažui:
- 2 v.š. citrinos sulčių;
- 4 v.š. alyvuogių aliejaus;
- 0,5 a.š. grūdėtųjų garstyčių;
- 0,5 a.š. skysto medaus;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Padažui išvardintus ingridientus sumaišykite dubenėlyje ir atidėkite į šalį.
- Puode užvirkite vandenį, įdėkite lauro lapelius, juoduosius pipirus ir žiupsnelį druskos.
- Vištienos kepenėles nuvalykite, sudėkite į puodą ir ant vidutinės ugnies virkite apie 10 min. Nusunkite ir perplaukite vandeniu.
- Kepenėles supjaustykite gabalėliais ir pakepkite keptuvėje, kol gražiai apskrus.
- Avokadą nulupkite, supjaustykite kubeliais ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepajuoduotų.
- Į didelį dubenį sudėkite salotas, skiltelėmis pjaustytus apelsinus, avokadą, saulėgrąžų daigus, keptas kepenėles ir užpilkite paruoštu padažu. Viską gerai išmaišykite ir iš karto patiekite.
Skanaus ;)
p.s. kad salotos nesukristų ir išliktų traškios, padažą užpilkite prieš patiekiant.
receptas iš knygos "Salotos"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą