2017 m. balandžio 4 d., antradienis

KUSKUSO MIŠRAINĖ SU CUKINIJA IR MIGDOLŲ RIEŠUTAIS

Ši mišrainė labai švelnaus skonio ir itin dera prie kepto viščiuko. Žinoma, labai skaniai valgosi ir vienos :)


 2 porcijos:

  • 100 g kuskuso;
  • verdančio daržovių sultinio;
  • 6 juodųjų alyvuogių;
  • 1 mažos cukinijos;
  • 25 g migdolų (naudojau "Arimex");
padažui:
  • 2-3 v.š. alyvuogių aliejaus;
  • 1 v.š. citrinos sulčių;
  • 0,5 a.š. malto kumino;
  • žiupsnelio maltų aitriųjų paprikų;
  • druskos;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių petražolių;
  1. Kuskusą supilkite į dubenėlį ir užpilkite verdančiu daržovių sultiniu, kad apsemtų ir dar būtų ~1cm virš kruopų. Palikite, kol išbrinks ir tuomet "supurenkite" šakute.
  2. Migdolų riešutus apskrudinkite sausoje keptuvėje ir supjaustykite griežinėliais.
  3. Alyvuoges supjaustykite griežinėliais, o cukiniją -plonais šiaudeliais.
  4. Į dubenį sudėkite kuskusą, alyvuoges, cukiniją, migdolus ir užpilkite paruoštu padažu iš išvardintų ingridientų. Viską gerai išmaišykite ir patiekite.
Skanaus ;)


receptas iš knygos "Salotos"

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...