2017 m. balandžio 25 d., antradienis

VARŠKĖS IR BALTOJO ŠOKOLADO TORTAS

Ne paslaptis, kad nekeptus tortus tiesiog dievinu. Jie gaivūs, greitai paruošiami ir visada pavyksta. Šį kartą torto pagrindas ne iš sausainių, bet iš riešutų ir šokolado. Verta išbandyti.


  • 50 g migdolų;
  • 50 g lazdynų riešutų;
  • 80 g džiovintų spanguolių;
  • 60 g juodojo šokolado;
  • 100 ml pieno;
  • 1 v.š. želatinos;
  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 200 g natūralaus jogurto;
  • 300 g varškės;
  • 200 g baltojo šokolado;
  1. Į blenderį sudėkite riešutus, spanguoles ir juodąjį šokoladą ir sumalkite į mažus gabalėlius.
  2. Torto formos (26 arba 28 cm skersmens) dugną išklokite kepimo popieriumi ir tolygiai paskirstykite riešutų masę. 
  3. Į pieną sudėkite želatiną ir palikite išbrinkti. Po to ištirpinkite ir atvėsinkite.
  4. Varškę pertrinkite per sietelį. Dubenyje sumaišykite maskarponės sūrį, jogurtą, pertrintą varškę. Nuolat maišant supilkite atvėsintą ištirpintą baltąjį šokoladą ir želatiną. Masę sudėkite ant riešutų pagrindo, tolygiai paskirstykite. 
  5. Palikite šaldytuve kelioms valandoms arba per naktį, kad visiškai sustingtų.
Papuoškite ir skanaukite :)

2 komentarai:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...