2017 m. balandžio 23 d., sekmadienis

UŽKANDŽIAI ĮVAIRIOMS PROGOMS

Prisipažinsiu, kad šiam postui ruošiausi labai ilgaaaaaaiiiii. A kodėl? Todėl, kad be galo daug aprašymo ir šiaip būčiau labai patenkinta, jei kas nors už mane aprašytų receptus, nes tai "suryja" dauuuug laiko :))) 
Perspėju - nusiteikite, kad laiko užkandžių gaminimas tikrai pareikalaus nemažai, bet rezultatas nuolat gaunasi gražus ir skanus :) Tad tikrai visada verta nustebinti susirinkusius.
Progų išpuola nuolat, todėl džiaugsiuosi ir tikiu, kad pasinaudosite ne viena idėja.
Ką gi, pradedam!


Pradėsiu nuo maskarponės kremo, kurio užteks ~100 vnt.:

  • 250 g maskarponės sūrio;
  • 3-4 v.š. majonezo;
  • citrinos sulčių pagal skonį;
  • žiupsnelio druskos;
  • papildomai galite pridėti pjaustytų šviežių krapų;
Viską gerai išmaišykite ir palikite šaldytuve.



užkandėlės su lašiša (24vnt.):

  • 160 g rūkytos ar sūdytos lašišos file;
  • 24 vnt. sūrių šaukštelių;
  • maskarponės kremo;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • papildomai galite papuošti citrinos griežinėliu;
  1. Lašišos file supjaustykite plonai griežinėliais.
  2. Į šaukštelį dėkite lašišos file susuktą griežinėlį. Šalia konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremą.


su rūkyta dešra (40 vnt.):

  • 110 g šaltai rūkytos dešros (40 vnt.);
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
  • maskarponės kremo;
  • salotos lapų;
  • griežinėliais pjaustytų marinuotų agurkėlių;
  1. Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
  2. Ant batono griežinėlio dėkite susuktą salotos lapelį, dešros griežinėlį, marinuoto agurko griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku. 
  3. Dešros griežinėlį konditeriniu švirkštu pripildykite maskarponės kremu.

su kalakutienos kumpiu (24 vnt.):
  • 90 g virto pjaustyto kalakutienos kumpio (6vnt.);
  • 10 vnt. keturkampių batono griežinėlių;
  • maskarponės kremo;
  • salotos lapų;
  • griežinėliais pjaustytų marinuotų pievagrybių;

  1. Iš batonos riekelių stikliuku (4 cm skersmens) išspauskite 4 rutuliukus. Visus sudėkite į kepimo skardą ir dėkite į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kai viršus bus lengvai paskrudęs ir apdžiūvęs, apverskite ir dar palikite kelioms minutėms. Esmė ta, kad viršus ir apačia būtų traškūs, o vidus minkštas. Išimkite iš skardos ir palikite atvėsti.
  2. Ant batono griežinėlio konditeriniu švirkštu išspauskite maskarponės kremo, dėkite susuktą salotos lapelį, kalakutienos kumpelį, pievagrybio griežinėlį ir viską persmeikite mediniu smeigtuku.

su mocarelos rutuliukais (20 vnt.);

  • 20 vnt. mocarelos rutuliukų;
  • 20 vnt. vyšninių pomidorų;
  • šviežių bazilikų lapelių;
  • 20 vnt. popierinių mini keksiukų formelių;
  1. Į keksiukų formeles dėkite pomidoriukus, kurių viršūnėlę nupjaukite, uždėkite mocarelos rutuliuką ir persmeikite mediniu smeigtuku. 
  2. Ant viršaus užberkite pjaustytų baziliko lapelių.

su krabų lazdelėmis (10 vnt.):
  • 150 g krabų lazdelių (10 vnt.);
  • 2 virtų kiaušinių;
  • 3 v.š. majonezo;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 10 vnt. sūrių šaukštelių;
  1. Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytas krabų lazdeles, virtus kiaušinius, suberkite krapus, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Kiekvieną šaukštelį įdarykite paruoštu įdaru.


sūrio rutuliukai su krabais arba be jų (20 vnt.):
  • 3 virtų smulkiai tarkuotų kiaušinių;
  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 1 v.š. majonezo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 20 vnt. šviežio agurko griežinėlių;
  • 20 vnt. skrudintų batono griežinėlių;
  • majonezo;
  • 3-4 smulkiai sutarkuotų šaldytų krabų lazdelių;
  • mini popierinių keksiukų formelių;
  1. Į dubenį sudėkite tarkuotus kiaušinius, fermentinį sūrį, sudėkite majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite. Iš paruoštos masės suformuokite rutuliukus.
  2. Galimi du pateikimo būdai:
  • batono griežinėlį patepkite majonezu, dėkite agurko riekelę, sūrio rutuliukus ir persmeikite mediniu smeigtuku;
  • į keksiuko formelę dėkite sūrio rutuliuką, apvoliotą krabų lazdelėse, ant viršaus uždėkite planai pjaustytą agurko griežinėlį ir perverkite mediniu smeigtuku;

su rūkyta vištiena (20 vnt.):
  • 1 rūkytos vištienos kulšelės;
  • 1-2 v.š. majonezo;
  • 1 a.š. pesto padažo;
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių;
  • žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų;
  • agurko griežinėlių;
  1. Nuo višienos nuimkite odą, nupjaukite nuo kaulo ir supjaustykite mažais kubeliais. Sumaišykite su majonezu ir pesto padažu.
  2. Šaukštelius įdarykite vištiena, ant viršaus uždėkite pjaustytus agurko griežinėlius.

su krabais ir kukurūzais (20 vnt.):
  • 100 g smulkiai tarkuoto fermentinio sūrio;
  • 10 vnt. krabų lazdelių;
  • 3-4 v.š konservuotų kukurūzų;
  • 1 išspaustos skiltelės česnako;
  • 3 v.š. majonezo;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • 20 vnt. sūrių šaukštelių arba krepšelių;
  1. Į dubenį sudėkite sūrį, smulkiais kubeliais supjaustytas krabų lazdeles, konservuotus kukurūzus, česnaką, majonezą, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišykite.
  2. Šaukštelį arba krepšelį įdarykite paruoštu įdaru.

Ufff štai ir viskas :) Svarbiausias patarimas - užkandėles gaminkite likus 2-3 valandoms iki vakarėlio, nes kitaip jos praras estetinį vaizdą ir sumirks.
Skanaus ;)

8 komentarai:

  1. Aciu uz dideli darba! Tikrai naudinga ir, svarbiausia, aiskiai!!!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Labai gražu ,manau ir skanu.Ačiū !

    AtsakytiPanaikinti
  3. Labai ačiū,labai reikaliga ir labai laukta.Tiek daug ir įvairu👍.Jau greit ir gaminsime☺

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Atrodo internetas pilnas idėjų, tik imk ir ieškok, bet kaip suprantu, tai patogu, kai kelios idėjos pateiktos vienoje vietoje.
      Dėkoju ir skanių užkandėlių :)

      Panaikinti
    2. Dėkoju už puikų aprašymą, savaitgalį išbandžiau pirmąją pusę užkandėlių, svečiai buvo sužavėti :))

      Panaikinti
    3. Dėkoju, Egle! Smagu girdėti, kad patinka ir pavyksta nustebinti svečius :)
      Prajuokinote su pasakymu "pirmąją pusę" ;))) nes puikiai suprantu, kad visus pagaminti, reiktų diiiideeeelio baliauuuuus ir būrio svečiųųų;)))))

      Panaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...