Šiandien mano diena ;) Iš pačio ryto buvau labai maloniai nustebinta - radau man pagamintus karališkus pusryčius - kaip gera, kai tavimi pasirūpina ;) Grįžus iš lauko po pasivaikščiojimo su šuniu, skaniai papusryčiavau, o tokios šypsenos visuomet pakelia nuotaiką ;))
Kadangi karaliauju viena namie, ta proga galiu pasigaminti, ką šiaip tik aš viena ir valgyčiau ;) Nes pristačius patiekalo pavadinimą, tenka išgirsti: "žolės be nieko?" :)) Ech, tie vyrai ;))
- 1 žiedinis kopūstas;
- 3-4 v.š. miltų;
- 70g sviesto;
- 1 v.š. cukraus;
- 1 stiklinė pieno;
- 0,5 stiklinės grietinėlės;
- žiupsnelis malto muskato riešuto;
- druskos, juodųjų pipirų, čiobrelių;
1. Susmulkintus kalafiorus metame į verdantį vandenį ir vedame apie 5 min.
2. Keptuvėje išlydome sviestą, beriame miltus ir labai gerai išmaišome. Tuomet pilame pieną ir reguliariai maišome, kad padažas nesušoktų, supilame grietinėlę. Pagardiname druska, juodaisiais pipirais, maltu muskato riešutu ir čiobreliais.
3. Apvirtus kalafiorus sudedame į indą su šaltu vandeniu, tam kad jie atvėstų.
4. Po to kalafiorus sumaišome su padažu, dedame į kepimo formą ir kepame 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10min.
Skanaus ;)
šaltinis iš "Virtuvės mitų griovėjų"
Ir pabaigai gera mintis iš šios dienos kalendoriaus lapelio: "Žmogaus gyvenimas kupinas laimės daugiausia dėl to, kad žmogus amžinai laukia, jog netrukus bus laimingas" (E.A.Po.)
Va ko noriu šiandien vakarienei. Ačiū, kad priminei :)
AtsakytiPanaikintiNėra už ką, Indre ;) skanios vakarienės ;)
AtsakytiPanaikintio kam juos ataušint jei po to vėl kepsim?
AtsakytiPanaikintiaušinami tam, kad išlaikyti kalafiorų tvirtumą, nes kitu atveju jie labai bus minkšti ir gali sukristi..bet čia jau jūsų pasirinkimas..
PanaikintiGeriausia apvirtus deti i ledini vandeni, tada jie islaiko traskuma ir nesuminksteja, taip pat reikia virti sparagines pupeles ar kitas traskes darzoves.
AtsakytiPanaikinti