Gali pasirodyti, kad gaminant vien iš jautienos, zuikis gausis kiek sausokas. Tačiau dėl papildomų ingridientų, jis gavosi puikus ir neriebus.
- 500g jautienos faršo;
- 1 didelio svogūno;
- 3 skiltelių česnako;
- 1 didelės morkos;
- 4 nedidelių bulvių;
- 1 kiaušinio;
- 2 batono riekelių;
- 40 ml pieno;
- žiupsnelio šv.petražolių;
- žiupsnelio dž.raudonėlio;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Batono riekeles suplėšykite gabalėliais, užpilkite pienu ir rankomis "sumaigykite", kad susigertų pienas.
2. Į dubenį sudėkite batoną, faršą, smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, išspaustas česnako skilteles, per burokinę tarką sutarkuotas morkas ir bulves, įmuškite kiaušinį, suberkite smulkintas šv.petražoles, raudonėlį, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir viską gerai išminkykite.
3. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, iš paruošto faršo suformuokite "kepaliuką" ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 50 min. arba tol, kol iškeps.
4. Patiekite su salotomis ar mėgstamu padažu.
Skanaus ;)
patarimas: jei mėgstate "riebesnį" zuikį, dėkite kiaulienos ir jautienos faršą santykiu 1:1.
Daugiau, nei pusę laiko, zuikį kepiau pridengus folija.
idėja iš "www.marthastewart.com"
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą