2020 m. rugpjūčio 16 d., sekmadienis

KORĖJIETIŠKOS AGURKŲ SALOTOS ŽIEMAI

 Laaabai skanios salotos žiemai, kurias jau spėjome paragauti ir įrašyti į mėgstamiausių sąrašą :)  Tiks prie įvairių patiekalų pateikti, kaip garnyrą.


Išeiga: ~6 vnt. 0,5l talpos stiklainių.
  • 2 kg agurkų;
  • 0,5 kg paprikos (raudonosios arba geltonosios);
  • 0,5 kg svogūnų;
  • 0,5 kg morkų;
  • 1 nedidelės čili paprikos;
  • 1 galvutės česnako;
  • 1,5 v.š. druskos;
  • 100 g cukraus;
  • 100 g 9proc. acto; 
  • 100 g saulėgrąžų aliejaus;
  1. Į didelį dubenį dėkite pusiau ar pilnais griežinėliais pjaustytus agurkus, papriką - plonomis ir trumpomis juostelėmis, svogūnus - mažais kubeliais, morkas - sutarkuotas per burokinę tarką, čili papriką - smulkiais kubeliais, česnaką -  išpauskite per česnakų spaustuvą. 
  2. Supilkite druską, cukrų, actą, aliejų ir gerai išmaišykite. Palikite stovėti kambario temperatūroje 2 val. ir būtinai kelis kartus per tą laiką permaišykite. 
  3. Dėkite agurkus į pasterizuotus stiklainiukus (nepamirštant ir susidariusį skystį supilti) ir pridenkite iškaitintais dangteliais.
  4. Imkite didelį puodą, ant dugno paklokite virtuvinį rankšluostį, išdėliokite stiklainius su agurkais, pripilkite vandens, kad apsemtų 3/4 stiklainio. Kai tik užvirs vanduo, virkite 12-15 min.
  5. Išimkite stiklainius iš puodo, stipriai užsukite dangtelius, apverskite stiklainį ant dangtelio, užklokite storu rankšliuoščiu ar pledu ir palikite per naktį, kad visiškai atvėstų.
  6. Sandėliuokite vėsioje ir tamsioje vietoje.
Skanaus ;)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...