Šiais metais, kaip niekad, konservuoju pakankamai daug :) Padažas labai išgirtas ir tikrai gardus. Tad verta sunaudoti pomidorus šiam reikalui.
- 3 kg pomidorų;
- 4 raudonųjų paprikų;
- 5 didelių svogūnų;
- 1 galvutės česnako;
- 1 stiklinės cukraus;
- 3 v.š. druskos;
- 150ml 9% acto;
- 1 a.š. maltų juodųjų pipirų;
- 1 a.š. cinamono;
- 1 a.š. maltos kalendros;
- 1 a.š. džiovintų bazilikų;
- Nedideliais kubeliais supjaustykite pomidorus, papriką ir svogūnus.
- Sudėkite daržovės į didelį puodą, suberkite cukrų, druską ir prieskonius.
- Virkite 1-1,5 val. vis pamaišydami, kol išgaruos dalis skysčio ir padažas pradeda tirštėti.
- Tuomet sudėkite smulkintus česnakus, supilkite actą ir pavirkite dar keletą minučių.
- Viską sumalkite blenderiu iki vientisos masės ir supilkite į sterilius stiklainius, užsukite dangteliais.
- Atvėsusius laikykite šaltai.
Skanaus ;)
p.s. iš nurodyto kiekio gavosi 2 l padažo ir dar 330ml stiklainiukas.
Puikus padažas, jau 3 kartus viriau, pirktinio nebereikia.
AtsakytiPanaikintiPuikus padažas, iš parduotuvės nebereikia pirkti.
AtsakytiPanaikintiNa puikumėlis kasmet bloguose vis pamatyti įrašus su šiuo padažu :) O jau spalvos sodrumas...
AtsakytiPanaikintiJurgitta, puikius receptus privalu iškelti į dienos šviesą, kitaip ir būti negali :)
PanaikintiNuostabus padažas, tik aš ir palikau viską gabaliukais :)
AtsakytiPanaikintikokia gera mintis palikti gabaliukais, ačiū :)
Panaikinti