Iki šiol ignoravau faktą, kad paruošti gerą sultinį, būtina jį virti daug valandų. Taip, mano bloge rasite daug sriubų, kurioms paruoštas per 1 val. sultinys tikrai nėra blogas. Bet vistik ilgesnis virimas sultiniui priduoda, kur kas intensyvenį skonį ir tamsesnę spalvą.
Abu paruošimo būdai vienodai priimtini, tik priklausys nuo to, kiek galite ir norite tam skirti laiko :)
sultiniui paruošti (3 litrams):
- 5 l vandens;
- 750 g "Lapino puotos" antienos rinkinio sriubai;
- 1 nenulupto svogūno;
- 1 didelės nuplautos morkos;
- 6 nenuluptų skiltelių česnako;
- saujelės stambių krapų kotelių (turėjau užšaldytų);
- 2 lauro lapelių;
- 6 grūdelių juodųjų pipirų;
- Į didelį puodą sudėkite visus išvardintus produktus. Užvirkite ir tuomet sumažinkite ugnį, kad labai silpnai burbuliuotų. Nuolat nugraibykite susidariusias putas ir virkite 5-6 val.
- Galiausiai viską perkoškite per sietelį. Daržoves išmeskite, o nuo antienos kaulų nuimkite mėsytę ir atidėkite į šalį.
- Sultinį kelis kartus perkoškite per labai smulkų kiaurasamtį. Atvėsinkite iki kambario temperatūros.
- Imkite arba užspaudžiamus šaldymo maišelius, arba šaldymui skirtus indelius. Padalinkite sultinį į 3 dalis (po 1 litrą) ir lygiomis dalimis sudėkite antienos mėsytę.
- Dėkite į šaldiklį ir užšaldykite.
Kai atsiras noras virti sriubą, sultinį galite atitirpinti kambario temperatūroje arba dėti į puodą ir ant silpnos ugnies leisti tirpti.
Ruošiame sriubą.
2 porcijoms:
- 1 l paruošto antienos sultinio;
- 60 g grikių;
- 0,5 raudonosios paprikos;
- 1 pomidoro;
- saujelės pjaustyti poro;
- saujelės šviežių špinatų;
- žiupsnelio grūstų čili pipirų (jei mėgstate aštrumą);
- druskos;
- Į puodą supilkite sultinį su antienos mėsa.
- Užvirus, suberkite grikius ir virkite tol, kol jie bus beveik išvirę.
- Tada suberkite porą, smulkiais kubeliais pjaustytą papriką, pomidorą, čili pipirą, pagardinkite druska ir pabaikite virti.
- Išjunkite ugnį, sudėkite špinatus, išmaišykite ir iš karto patiekite.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą