2 porcijoms:
- 500 g "Lapino puotos" ančiukų širdelių;
- 1 raudonosios paprikos;
- 1 mėlyno svogūno;
- 200 g pievagrybių;
- 1, 5 v.š. balzamiko acto;
- 1,5 v.š. sojos padažo;
- 1 v.š. agavų sirupo arba medaus;
- 1 a.š. rūkytos maltos paprikos;
- žiupsnelio grūstų čili paprikų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- Nuo širdelių nupjaustykite riebaliukus ir perpjaukite išilgai.
- Papriką supjaustykite griežinėliais, svogūną - pusžiedžiais, pievagrybius - į keturias dalis.
- Į gerai įkaitinkite sudėkite širdeles, pakepkite apie 5 min., nupilkite susidariusį skystį, įpilkite šlakelį aliejaus ir kepkite ant stiprios ugnies nuolat maišydami.
- Kai tik širdelės pradės skursti, berkite papriką, svogūną, pievagrybius ir ant kaitrios ugnies kepkite dažnai maišydami, kol daržovės suminkštės.
- Galiausiai supilkite actą, sojos padažą, agavų sirupą, suberkite paprikas, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską gerai išmaišius pakaitinkite keletą minučių.
- Patiekite su mėgstamu garnyru: ryžiais, makaronais, bulvių koše ar pašildytu tortilijos gabalėliu.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą