Šį marinavimo būdą bandau ne pirmus metus, tik pasidalinti pasirodo nesugebu laiku :)) Skonis labai geras ir spalva ryški. Originalų receptą rasite nuorodoje, ten pagaminimo būdas kiek ilgesnis. Išbandžiau ir tokį, bet pateikiu šiek tiek sutrumpintą variantą pagal save, nes ir taip gaunasi puikiai. Na, o jūs jau eksperimentuokite pagal save :)
Konkretaus kiekio agurkų čia nebus, į stiklainius galite dėti juos įvairiai supjaustytus - griežinėliais, pailgomis juostelėmis ar mažus agurkėlius. Marinato kiekis ir nėra tiksliai pamatuojamas, nes priklausys nuo to, kiek daug pridėsite agurkų, taigi vienu atveju marinato užpilsite mažiau arba daugiau.
Antroje foto matysite visą stiklainių kiekį, į kurį sudėjau tikrai daug agurkų ir užpyliau marinatą pagamintą iš 3 l vandens.
- agurkų;
marinatui:
- 1 l vandens;
- 2 v.š. druskos (vos su kaupeliu);
- 1 stiklinės cukraus (200ml);
- 1 stiklinė 9% acto (200ml);
- 1 a.š. su kaupu maltos ciberžolės;
- 2 v.š. medaus;
- prieskonių: garstyčių sėklų, česnako, juodųjų pipirų;
- Į švarius stiklainius berkite šiek tiek garstyčių sėklų, po 1 didelę riekelėmis supjaustytą česnako skiltelę, kelis grūdelius juodųjų pipirų.
- Tuomet dėkite supjaustytus agurkus.
- Į puodą supilkite vandenį, actąm suberkite druską, cukrų, ciberžolę, įdėkite medų ir užvirkite marinatą.
- Paruoštu marinatu užpilkite agurkus ir pridenkite dangteliais.
- Imkite didelį puodą, ant dugno išklokite virtuvinį rankšluostį, sudėkite stiklainius ir iki 3/4 įpilkite karšto vandens.
- Kai vanduo užvirs: 1l stiklnius virkite - 7min., 750ml arba 500ml - 5 min.
- Išimkite iš puodo stiklainius, užsukite dangtelius, apverskite stiklainį, šiltai apklokite ir palikite per naktį atvėsti.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą