2020 m. liepos 5 d., sekmadienis

SULTINGI ANTIENOS MĖSAINIAI SU MARINUOTAIS RAUDONAISIAIS SVOGŪNAIS

Esame įpratę, kad mėsainiams naudojama mėsa yra jautienos, kiaulienos ar vištienos. Tiesa pasakius, nesitikėjau, kad su antienos mėsa gausis taip skaniai. Maltiniai jau paruošti su jalapenu, tad papildomų prieskonių daugiau dėti nereikia, išskyrus druską ir maltus juoduosius pipirus. Rekomenduoju išbandyti, nepasigailėsite :)

4 porcijoms:
  • 4 vnt. (440g) "Kitchen me" antienos file maltinių mėsainiams su jalapenu;
  • 4 mėsainių bandelių su sezamo sėklomis;
  • 4 riekelių lydyto sūrio;
  • mėgstamų salotų (naudojau grąžgarstes ir burokėlių lapus);
  • kelių griežinėlių agurko;
  • kelių vyšninių pomidorų;
marinuotiems svogūnams:
  • pusę raudonojo svogūno;
  • žiupsnelio cukraus;
  • šlakelio raudonojo vyno acto;
padažui:
  • 8 a.š. majonezo;
  • 1-2 skiltelių česnako;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų krapų;
  • žiupsnelio druskos;
  1. Marinuotiems svogūnams: plonais pusžiedžiais supjaustykite svogūną, sudėkite į dubelį ir užpilkite verdančiu vandeniu. Palaikykite apie 1 min., tuomet nupilkite vandenį, perliekite šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinkite. Tuomet užberkite šiek tiek cukraus, užpilkite acto, išmaišykite ir atidėkite į šalį (kiekius pareguliuokite pagal skonį).
  2. Padažui: į dubenėlį dėkite majonezą, smulkiai supjaustytas česnako skilteles, pjaustytus krapus, druską ir viską gerai išmaišykite.
  3. Mėsainių bandelių puseles paskrudinkite sausoje keptuvėje arba ant grilio ir atidėkite į šalį.
  4. Į keptuvę įpilkite šlakelį aliejaus, įkaitinkite ir dėkite antienos maltinius, užberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir kepkite tol, kol apskrus. Tuomet apverskite ir vėl užberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir apskrudinkite. Galiausiai uždėkite po sūrio riekelę ir išjunkite ugnį.
  5. Ant bandelių puselės užtepkite paruošto padažo, dėkite salotų lapus, agurko griežinėlius, iškeptą maltinį, ant viršaus marinuotus svogūnus. Viršutinę bandelės pusę taip pat patepkite padažu ir uždėkite ant viršaus. Šalia patiekite vyšninius pomidorus.
Skanaus ;)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...