Nuostabi užtepėlė ir labai greitai dingsta nuo stalo ;) Greita, paprasta ir puiki užkandėlė vakarėliui. Tik būtinai naudokite gerai prinokusius avokadus.
- 3 gerai prinokę avokadai;
- 2-3 v.š. grietinės;
- 2-3 skiltelės česnako;
- 1 laimo sulčių;
- druskos;
- kukurūzų traškučių NACHOS;
1. Iš avokadų išimkite kauliuką ir šaukšto pagalba minkštimą dėkite į dubenį. Sudėkite išspaustas česnako skilteles, grietinę, laimo sultis ir druską. Blenderio pagalba viską gerai sutrinkite.
2. Valgykite su nachos traškučiais.
p.s. laimo sulčių ir česnako kiekį reguliuokite pagal savo skonį.
Skanaus ;)
šaltinis iš "kolegų" :)
Šitas užkandis bus gera alternatyva mano taip mėgstamam guacamole. Būtinai išbandysiu prie progos. gal jau net šįvakar ;)
AtsakytiPanaikintidėkoju tamstai ir kolegoms už receptą :)
Ačiū, Egle ;) tikiuosi, kad ši alternatyva bus viena iš mėgstamų ;)
Panaikintiaš tai visuomet avokadą kartu su svogųnais ir pomidorais trinu, va tuomet, tai kiras Meksikos skonis pasijaučia, ypač jei dar ir jalapeno ar šili pipirų įmeti
AtsakytiPanaikintiAčiū, Mindaugai už pasidalinimą idėjomis ;)
PanaikintiSakykite prašau,ar vietoje laimo sulčių galima vartoti citrinos sultis?Ar tai labai keis šio patiekalo originalą?
AtsakytiPanaikintitiesa pasakius, pirmą kartą dariau šią užtepėlę, bet manau, kad drąsiai galima pilti citrinos sultis. Jos naudojamos ne tik skoniui, bet ir kad avokadas nepajuoduotų.
PanaikintiEsu avokadą trynęs su pomidorais, čiliukais, raudonais svogūnais, juodomis alyvuogėmis, laimo sultimis ir alyvuogių aliejumi. Ir dar jūros druską geriau naudoti. O tepiau ant ruginių duoniukų. Tokia originali versija :}
AtsakytiPanaikintiAčiū, Gedai, kad pasidalinai savo variantu ;)
PanaikintiSKANU
AtsakytiPanaikinti