Ne kasdien ant stalo puikuojasi saldžiosios bulves, ko gero todėl, kad daugeliui nepriimtinas jų saldumas. Bet su jomis galima rasti tikrai nemažai skanių patiekalų. Išbandykite ir galbūt Jums patiks ;)
- 2 vištienos krūtinėlių;
- žiupsnelio rūkytos paprikos, grūstų aitriųjų paprikų;
- 3 vidutinio dydžio saldžiųjų bulvių;
- 100g konservuotų raudonųjų pupelių;
- 100g konservuotų kukurūzų;
- 100g brokolių;
- 1 pomidoro;
- 1 skiltelės česnako;
- pusę raudonosios paprikos;
- pusę raudonojo svogūno;
- 2 svogūno laiškų;
- žiupsnelio tarkuoto fermentinio sūrio;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Vištienos krūtinėles iš abiejų pusių apibarstykite rūkyta paprika, aitriosiomis paprikomis, druska ir juodaisiais pipirais. Palikite marinuotis.
2. Saldžiąsias bulves įvyniokite į foliją ir kepkite apie 1 val. 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol bus minkštos (kepimo laikas priklausys nuo bulvių dydžio).
3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir pomidorą, juostelėmis - papriką. Kai daržovės suminkštės, dėkite nusausintas pupeles, kukurūzus, brokolį, pjaustytus svogūnų laiškus, kepkite keletą minučių ir tuomet dėkite išspaustą česnako skiltelę, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
4. Vištienos krūtinėles apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių po 1-2 min.
5. Nupjaukite saldžiųjų bulvių viršų, išskobkite vidų.
6. Į kepimo skardą sudėkite išskobtas bulves ir vištienos krūtinėles. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 min.
7. Tuomet skardą išimkite iš orkaitės, įdarykite bulves daržovėmis, užberkite šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite kartu su krūtinėlėmis dar 5 min., arba kol sūris išsilydys.
Skanaus ;)
patarimas: saldžiąsias bulves galite pakeisti paprastomis bulvėmis, bus tikrai ne mažiau skanu.
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą