Iš kiaulienos kumpio iškepti kotletai gavosi tobuli - "neišsausėję" ir labai skanūs. Ir pomidorų padažiukas čia puikiai tiko ;)
- 600g kiaulienos kumpio faršo;
- 1 kiaušinio;
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- 1 a.š. dž. raudonėlio;
- saujelės džiūvėsėlių;
- druskos, juodųjų pipirų;
- 1 skardinės smulkiai pjaustytų konservuotų pomidorų (400g);
- 1 svogūno;
- 1 skiltelės česnako;
- žiupsnelio dž.baziliko;
- druskos, juodųjų pipirų;
1. Į faršą sudėkite smulkiai supjaustytą svogūną, išspaustą česnako skiltelę, įmuškite kiaušinį, suberkite raudonėlį, džiūvėsėlius, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir gerai išminkykite.
2. Suformuokite 12 kotletų ir sudėkite į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. arba tol, kol iškeps.
3. Į priekaistuvį supilkite pomidorus, sudėkite smulkiai pjaustytą svogūną, česnaką, pagardinkite baziliku, druska, juodaisiais pipirais ir troškinkite apie 10-15 min. ant lėtos ugnies, vis pamaišydami, kol padažas sutirštės.
4. Patiekite su mėgstamu garnyru.
Skanaus ;)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą