2015 m. lapkričio 24 d., antradienis

ĮDARYTI KALMARAI SU RYŽIAIS IR DARŽOVĖMIS

Jūros gėrybių mėgėjams tai bus nuostabus patiekalas :) Svarbiausia kalmarų neperkepti, kad netaptų guminiai, o visa kita pagamina labai paprastai.


  • 550 g kalmarų (5 vnt.);
  • kelių pipirų žirnelių, 2 lauro lapelių;
  • 50 g ryžių;
  • 0,5 raudonosios paprikos;
  • 0,5 svogūno;
  • 5 nedidelių pievagrybių;
  • 1 skiltelės česnako;
  • 1 v.š. pomidoro padažo;
  • žiupsnelio šviežiai pjaustytų petražolių česnako laiškų ir krapų;
  • druskos, maltų juodųjų pipirų;
  • šlakelio grietinėlės;
  1. Išvirkite ryžius ir supylę į kiaurasamtį palikite nuvarvėti vandeniui.
  2. Smulkiais kubeliais supjaustykite papriką ir pievagrybius.
  3. Į dubenį sudėkite virtus ryžius, papriką, pievagrybius, išspaustą česnaką, pomidorų padažą, suberkite priekonines žoleles, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais ir viską išmaišykite. 
  4. Puode užvirkite vandenį, sudėkite pipirus, lauro lapelius ir atšildytus kalmarus. Kai tik užvirs, virkite tik 3 min. Tuomet kalmarus išimkite iš vandens.
  5. Kalmarus įdarykite paruoštu įdaru (tik per daug neprikimškite įdaro) ir persmeikite mediniu pagaliuku.
  6. Keptuvėje pakepinkite smulkiais kubeliais pjaustytą svogūną, sudėkite kalmarus, užpilkite porą samčių kalmaro nuoviro ir kepkite 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min.
  7. Baigiant kepti, įpilkite šiek tiek grietinėlės, permaišykite, pakepkite dar keletą minučių ir patiekite.
Skanaus :)


9 komentarai:

  1. Sveiki, noriu tikslintis, ar po 20-25 min. kepimo 180 laipsniu orkaiteje kalmarai nebus cemento kietumo? Nes gi kalmarus reikia kepti l. trumpai. ar po to jie vel minksteja?
    Is anksto, dekui.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. kai kalmarus troškini, jie nesigauna guminiai. Kai kur rašo troškinti net 40 min. Be to, tokiu principu gaminau keletą kartų ir gavosi minkšti bei labai skanūs :)

      Panaikinti
    2. Aciu, isbandysium ir pranesiu kaip pavyko :)

      Panaikinti
  2. jau po vakarienes ;)dekui uz recepta! pavyko minksti ir skanus kalmarai ;) aisku, nemoku gaminti neimprovizuodama, todel vietoj pievagrybiu i idara keliavo spinatai, cesnakas ir paprika - apkepinti, padaza - tirstinau miltu pagalba.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. super, laaaabai džiaugiuosi, kad pavyko :) o improvizuoti visada reikia, tai itin pagirtinas dalykas :)

      Panaikinti
  3. Labai jau skanus idaras kalmarams, o visuma nustebino geraja prasme:) nes iki tol kalmarus ruosdavau iprastai kepinau supjauscius keptuveje su svogunais ir grietinele:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. ačiū už skanų atsiliepimą :) būtinai reikia išbandyti, kiek galima įvairesnių variantų :)

      Panaikinti
  4. Vau kaip skanu!!!....vietoj pievagrybių dėjau voveraites. Ačiū už receptą ;)

    AtsakytiPanaikinti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...